Reviews Speelgoed van het Jaar 2018 Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | The Great Tour van Tactic

Review | The Great Tour van Tactic 31 oktober 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

The Great Tour - Tactic

Ben je fan van het spel Ticket to Ride? Dan moet je ook zeker het spel The Great Tour van Tactic eens proberen! Europa heeft vele hotspots en jij kunt deze ontdekken wanneer je rondreist met je minibus. Reis je van Milaan naar Amsterdam? Of breng je een bezoek aan Wenen? Het is allemaal mogelijk in het spel The Great Tour van Tactic. We vertellen je er graag meer over!

Wat is The Great Tour?

The Great Tour van Tactic is een spel waarbij je door heel Europa reist met je minibus. Waar je allemaal heen reist dat is de vraag! Je mag namelijk alleen reizen aan de hand van de tickets die beschikbaar zijn in het spel. Klinkt eenvoudig toch? Vergeet alleen je tegenstanders niet, want ook zij reizen door Europa en willen zoveel mogelijk hotspots bezoeken.

De inhoud

The Great Tour zit in een stevige doos, waarin alle spelelementen kunnen worden opgeborgen. In de doos tref je een spelbord, 65 routekaarten, 45 VIP routekaarten, jokerkaarten, 40 reistickets, kleine busjes (10 per speler), grote bus (1 per speler), 50 stadsfiches en de spelregels.

The Great Tour - Tactic - Inhoud

Hoe werkt het?

Voordat het spel begint moeten de routekaarten, jokerkaarten en VIP kaarten worden geschud. Deze leg je op de vakjes onder op het bord. Iedere speler krijgt één grote bus en 10 kleine busjes en 3 routekaarten. Vervolgens worden de reistickets gescheiden, de blanco tickets worden neergelegd en de overige reistickets worden geschud. Drie reistickets worden horizontaal neergelegd en daarboven nog een aantal reistickets (afhankelijk van het aantal spelers).

The Great Tour Tactic bordspel review

Welke handelingen mag je uitvoeren?

In dit spel speel je tegen je medespelers door zoveel mogelijk steden te bezoeken. Een stad bezoeken kan door de juiste route op het bord neer te leggen. Maar welke routes beschikbaar zijn dat is de vraag! Deze liggen naast het spelbord, de eerder neergelegde reistickets. Staat er op het ticket van Amsterdam naar Milaan, dan mag je enkel op dat ticket van Amsterdam naar Milaan reizen. Maar wanneer mag je deze reis maken? Je maakt een reis door de benodigde routekaarten neer te leggen. Voor de ene route heb je drie kaarten nodig, voor de andere route 5 kaarten. Wil je van Amsterdam naar Milaan, dan heb je ook minimaal 1 routekaart met Amsterdam nodig en 1 routekaart met Milaan. Routekaarten kan je verzamelen als je aan de beurt bent, je mag of een route rijden of routekaarten (normaal, VIP of joker) pakken. Heb je uiteindelijk een route gereden, van bijvoorbeeld Wenen naar Berlijn? Dan krijg je een fiche van Berlijn.

The Great Tour

Met de fiches kan je weer extra bonuskaarten verdienen, die je aan het einde van het spel punten opleveren. Het spel klinkt misschien wat ingewikkeld, maar met de spelregels wijst het zich echt vanzelf. Binnen no-time ben je gezellig aan het spelen. En het is verslavend!!

De verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018

The Great Tour van Tactic is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2018’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over The Great Tour van Tactic zegt de jury het volgende:

Een populair spelconcept met uitdagende perspectieven. Trek door Europa. Lekker retro en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Wat vinden wij van The Great Tour?

Wij zijn enthousiast! Wij zijn al fan van Ticket To Ride en dit spel heeft daar best wat van weg. Dit speel je alleen voor ons gevoel net wat sneller, een spel duurt 30 tot 45 minuten. Het spel is leuk opgezet, je proeft meteen de sfeer van een gezellige roadtrip. Hoewel het niet gezellig is, want je wilt de meeste punten halen om te winnen! Al snel kan je heel tactisch gaan spelen, maar doordat je nooit weet welke kaarten je in handen krijgt blijft het ook verrassend. Heb jij al zin om om door Europa te reizen in je minibus? Dan is The Great Tour van Tactic zeker een aanrader!

Hebben jullie The Great Tour van Tactic al eens gespeeld?

The Great Tour van Tactic

€26,95
9.5

Prijs

9.5/10

Kwaliteit

9.5/10

Speelplezier

9.5/10

Pros

  • Uitdagend
  • Goede kwaliteit
  • Familiespel
  • Retro look/sfeer

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.