Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Switch It! van FlexIQ | Hoe snel ben jij?

Switch It! van FlexIQ | Hoe snel ben jij? 9 november 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Switch It!

FlexIQ is een nieuw spellenmerk. Het heeft als doel om het aanpassingsvermogen van kinderen volwassenen te boosten. Om dat te bereiken hebben ze enkele spellen ontworpen. Channa reviewde onlangs al Orbito. Wij kregen thuis ook enkele spellen, waaronder Switch It! En vandaag lees je alles over dit spel.

Switch It!

Switch It! is een spel dat draait om reactievermogen. Je moet als eerste de kleur of een voorwerp vinden. Dit doe je met een set kaarten. Hierin zitten zowel dag- als nachtkaarten. Tijdens de dag probeer je de kleur te vinden die het meeste voorkomt. In de nacht juist het voorwerp. Hieronder op de foto zie je de kaarten waar je mee speelt. Op de ene kant staat dus dag of nacht. En op de andere kant de voorwerpen. In dit geval is het een dagkaart en komt de kleur bruin het meeste voor. Dat is dus het antwoord!

Simpel denk je? Nou nee, er zitten namelijk ook allerlei kaarten in die bijzondere gevolgen hebben. En hierdoor moet je een nachtkaart misschien wel als een dagkaart zien. Of andersom. Kortom; het is een kwestie van heel scherp blijven en dan ook nog eens snel het antwoord roepen.

Wat vinden wij van het spel?

Wij hebben Switch It! gespeeld met onze kinderen van 8 en 6. Het spel wordt aangeraden voor iedereen van 6 jaar en ouder. Eerst hebben we het simpel gespeeld, dus zonder de speciale dingen die alles kunnen veranderen. Na dit een tijdje te hebben geoefend, hebben we de speciale voorwerpen ook meegenomen. Het spel is nog best lastig en zorgt ook voor veel hilariteit. En je traint er dus ook nog eens bepaalde vaardigheden mee. Je neemt het spel ook gemakkelijk mee plus het is goed betaalbaar. Wij hopen dat FlexIQ met nog veel meer spellen op de markt komt!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.