Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Story of Seasons: Friends of Mineral Town | Review

Story of Seasons: Friends of Mineral Town | Review 4 januari 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Story of Seasons: Friends of Mineral Town

Enige tijd geleden schreef ik al over mijn liefde voor de games van Story of Seasons. Eerder vertelde ik over Story of Seasons: Pioneers of Olive Town voor de Nintendo Switch. Maar wisten jullie dat er onlangs een release is geweest van Friends of Mineral Town voor de Playstation en XBOX? Dit spel was al eerder ook op de Switch verschenen, maar is inmiddels dus op meer consoles te spelen. Ik kreeg het opgestuurd voor de XBOX en vandaag lees je wat ik ervan vind!

Friends of Mineral Town

Ook in Friends of Mineral Town begin je een boerderij. Uiteraard van je opa, zoals een goede farmgame betaamd 😉 Je keert terug in het dorp om de boerderij in oude glorie te herstellen. Het is de bedoeling dat je voor de gewassen zorgt, dieren verzorgt en zo steeds verder in het verhaal komt. Er zijn meer dan 20 soorten gewassen die je kunt verbouwen en er zijn allerlei soorten dieren. Naast kippen en koeien zijn er bijvoorbeeld alpaca’s. En deze dieren zijn niet zomaar standaard. Nee, er zijn bijvoorbeeld koeien in allerlei soorten kleuren.

Uiteraard wonen er in Mineral Town allerlei verschillende personages die je helpen een thuis te maken van jouw nieuwe boerderij. Er zijn verschillende winkels, waar je bijvoorbeeld gewassen kunt kopen, vee kunt kopen of jouw gereedschap kunt upgraden. Daarnaast hebben alle inwoners een eigen verhaal en kun je ook relaties met ze opbouwen, zoals we van de Story of Seasons serie gewend zijn. Ook kun je vissen, stenen kapot slaan in de mijn en zo grondstoffen verzamelen en zijn er evenementen in het dorp.

Wat vond ik van het spel?

Friends of Mineral Town is een charmante game, geheel in de stijl die we kennen. De bediening is makkelijk en de graphics zijn mooi en schattig. Ik had zelf ooit het originele Friends of Mineral Town wel gespeeld, maar dan 100 jaar geleden. Daarna ben ik overgegaan op Doraemon en sinds ik Pioneers of Olive Town in huis heb ben ik daar ernstig verslaafd aan. Ik vond het erg leuk om de remake van deze game te proberen. Naast het dagelijkse boerderijleven zitten er allerlei grappige dingen in de game. Zo kun je op het strand frisbeeën met een hondje of meedoen aan paardenraces. De basis blijft natuurlijk om jouw boerderij steeds meer uit te breiden en steeds meer gewassen en vee te krijgen. Een heerlijk ontspannende game, die voor de liefhebbers van dit genre zeker niet in de collectie mag ontbreken!

Story of Seasons: Friends of Mineral Town

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.