Games en Elektronica Reviews

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town | Review

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town | Review 23 maart 20211 Comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

Story of Seasons is één van mijn favoriete series als het om games gaat. Na eerdere spellen als Friends of Mineral Town en Doraemon verschijnt deze week een gloednieuw deel: Story of Seasons: Pioneers of Olive Town. Ik had het voorrecht deze alvast te reviewen. En dat heb ik uitvoerig gedaan, want dit spel heeft het de afgelopen weken bij mij van alle andere spellen gewonnen. Ik vind het dan ook het tofste deel dat tot nu toe in deze serie is verschenen en wat mij betreft is het echt een topgame. Vandaag lees je alles over dit spel!

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

Wellicht ken je Story of Seasons al. Vroeger heette de serie Harvest Moon. Deze boerderij / levenssimulatie-reeks is al jarenlang zeer succesvol. In Story of Seasons: Pioneers of Olive Town trek je naar Olive Town om daar de boerderij van je opa over te nemen. Jouw boerderij ligt naast Olive Town. De boerderij is al jaren niet meer goed onderhouden en aan jou dus de taak om de boel op te knappen en de boerderij weer tot leven te laten komen. Allereerst begin je met het ontwerpen van jouw eigen karakter. Hierin heb je enorm veel vrijheid. Naast het uiterlijk kun je bijvoorbeeld ook de stem bepalen. Zoals je op de screenshots ziet, heeft mijn karakter twee coole paarse staarten.

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

Zorg voor dieren

Op het land kom je van alles tegen. Allerlei grondstoffen, dieren en nog meer meer waar jij mee aan de slag kunt. Ook kom je gebouwen en andere dingen tegen die je op kunt knappen. Je begint met weinig gereedschap, maar al snel kun je dit upgraden naar beter materiaal. Dat is één van de leuke dingen van dit spel; je kunt al vrij snel alles upgraden voor de eerste keer. Ook kom je loslopende dieren tegen. Denk dan bijvoorbeeld aan een kip of een koe. Hiervoor kun je met het materiaal dat je vindt een stal of een kippenren bouwen. Hiervoor moet je natuurlijk wel aan de slag! Hak bomen om en hak stenen stuk om aan de juiste grondstoffen te komen. Naarmate het spel vordert, unlock je meer dieren. Zo heb ik inmiddels al alpaca’s, buffalo’s, schapen en geiten! En je kunt ook zorgen voor kuikentjes en kalfjes en dergelijke.

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

Heel veel mogelijkheden

Daarnaast is een groot deel van het spel natuurlijk het daadwerkelijke verbouwen van allerlei gewassen. Er zijn enorm veel mogelijkheden. Je kunt allerlei soorten groenten verbouwen, bloemen planten, fruitbomen neerzetten en nog veel meer. Zo zijn er boomstammen waar je paddenstoelen op kunt laten groeien en ook zijn er bijenkasten waar je bloemen in stoppen om zo honing van bijen te krijgen. Maar let op; het spel heet niet voor niets Story of Seasons. De seizoenen veranderen en niet alle gewassen groeien in ieder jaargetijde. Zo kun je dus een slechte oogst hebben en dat wil je natuurlijk niet.

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

Op naar de stad!

Maar er is nog meer! Naast het deel met jouw eigen boerderij is er ook een stadje. Dit stadje kent een beetje een vreemd uitziende burgemeester, hij komt vaak met je praten. De burgemeester geeft je geregeld opdrachten als hij materiaal nodig voor de stad heeft. In Olive Town zijn ook allerlei winkels. In deze winkels kun je zaadjes kopen om te planten enzovoort. Maar ook kun je hier jouw gereedschap, huis en dierenstallen upgraden. Daarnaast vind je er de opdrachten van de burgemeester en andere stadsgenoten en ook jouw beloningen voor alle dingen die je bereikt heb tot nu toe. Ook kun je cadeautjes geven aan de bewoners van Olive Town en zo relaties met ze opbouwen. Uiteindelijk kun je volgens mij zelfs trouwen en een baby krijgen, maar zover ben ik zelf nog niet het spel. Ook is er een kledingwinkel waar je met jouw verzamelde grondstoffen nieuwe kleren kunt laten maken. Daarnaast is er een museum waar je van alles kunt doneren.

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

Makers

Nog niet overtuigd dat Story of Seasons: Pioneers of Olive Town top is? Er is nóg meer! Van alle grondstoffen die je hebt, kun je namelijk ook weer andere dingen maken. Er zijn allerlei ‘makers’ in het spel die je – naarmate je verder komt in het spel – kunt gebruiken. Van verschillende soorten hout kun je planken maken (en daarbij bijvoorbeeld je huis upgraden). Van melk kun je boter of kaas maken en van de eieren van de kippen maak je mayonaise. Heb je een bepaald gewas en wil je er meer van planten? Je kunt ook zaden maken. En van sommige dingen kun je kruidenmixen waar je mee kunt koken. Want in jouw huis is een koelkast waar je ingrediënten in kunt bewaren en je kunt koken! Met dit voedsel krijg je meer stamina (die hartjes links bovenin) en zo kun je dus meer doen op een dag.

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

Sprites

Ik kan nog wel 10 blogs vullen over dit spel, want er is nog veel meer! Zo zijn er sprites, kleine wezentjes die jou helpen met jouw boerderij. Je kunt ook vissen en nog veel, veel meer. Zoals ik al zei: ik heb dit spel erg veel gespeeld de laatste weken ben er lichtelijk (okee, heel erg ;-)) verslaafd aan geraakt. Wat mij betreft is dit spel een enorme aanrader. Als je van Life Simulation Games en Farming Simulation Games houdt zoals Animal Crossing, My time at Portia, Stardew Valley, dan is Story of Seasons: Pioneers of Olive Town een spel voor jou. Er zijn zoveel mogelijkheden en alles ziet er erg mooi uit.

Zijn er dan geen nadelen? Jawel, enkele. De eerder genoemde makers nemen heel erg veel plek in op de boerderij. Je kunt maar één iets per keer maken (en dus niet bijvoorbeeld 20 planken in één keer) en dat kost veel ruimte. Dat zou wel wat efficiënter mogen. Ook zijn de loading screens soms erg lang. Wat ik dan wel weer erg tof vind, is dat er gelijk naar de problemen gekeken wordt en er is al een pre-launch patch geweest. Persoonlijk vind ik het allemaal maar kleine nadelen die niet opwegen tegen alle supertoffe dingen van de game.

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town is vanaf 26 maart beschikbaar op de Nintendo Switch. Het spel kost rond de 50 euro.

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

49.99
9.5

Speelplezier

10.0/10

Kwaliteit

9.5/10

Prijs

9.0/10

Pros

  • Ontzettend veel opties
  • Mooie graphics

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.