Spellen en Puzzels

Star Wars Unlimited | Een eerste blik op de Star Wars Trading Card Game

Star Wars Unlimited | Een eerste blik op de Star Wars Trading Card Game 25 mei 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Star Wars Unlimited

Er komt een nieuwe trading card game aan van Star Wars. Het gaat Star Wars Unlimited heten. Het is een snel en strategisch kaartspel voor iedereen. In dit spel bouw je een deck met kaarten die je bemachtigt uit willekeurige boosterpacks.

Star Wars Unlimited

De kaarten hebben allemaal verschillende sterktes, zwaktes en mogelijkheden. Er zijn in de eerste set Spark of Rebellion meer dan 200 kaarten verkrijgbaar. Kies je leider, bouw je deck, breid je collectie uit, en lanceer jezelf in een galaxy met oneindige mogelijkheden. Het doel van het spel is eenvoudig: vernietig de basis van je tegenstander voordat zij dat bij jou doen. Natuurlijk kun je dat doel op talloze manieren benaderen. Het “unlimited” thema van het spel betekent dat je een deck kunt samenstellen dat precies past bij de speelstijl die je wilt.

Star Wars Unlimited

Oneindig veel manieren om te spelen

Je deck bestaat uit kaarten die je trekt en speelt: je leider en je basis. Elke ronde wisselen jij en je tegenstander elkaar af en voeren elke beurt één actie uit. Bijna alles wat je in het spel doet is een actie. Zo kan je bijvoorbeeld een kaart spelen, aanvallen met een eenheid, een ability activeren, enz. Het bepalen welke actie je op een bepaald moment moet gebruiken is een groot deel van de strategie van het spel.

Een ander strategisch element van het spel heeft betrekking op je speelgebied, dat is verdeeld in twee verschillende arena’s: een ground arena en een space arena. Elke unit kan alleen in het ene of het andere gespeeld worden, dat betekent dat elk gevecht in Star Wars: Unlimited op twee verschillende fronten plaatsvindt.

Sommige kaarten kunnen units in beide arena’s beïnvloeden. Veel leiders, zoals Luke Skywalker (Spark of Rebellion 10) en Darth Vader (Spark of Rebellion 5) bijvoorbeeld – hebben vaardigheden die elke unit kunnen beïnvloeden ongeacht de arena. Leiders zijn krachtige kaarten die het middelpunt van je deck kunnen vormen. Een typische leider heeft zowel een “undeployed” kant (waar hij het spel begint) als een “deployed” kant, die ook een unit is. Later vertellen we meer in detail over het inzetten van leiders en laten we je alvast een aantal leiders zien, dus stay tuned!

Het spel komt volgend jaar uit! Zijn jullie erg benieuwd?

Fan van trading card games? In augustus komt Disney Lorcana uit.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.