Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels

Squirrel Away | Verzamel het meeste eten

Squirrel Away | Verzamel het meeste eten 1 juli 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Squirrel Away

Probeer als eekhoorn jouw wintervoorraad zo groot mogelijk te maken. Dat is het doel van het prachtig vormgegeven spel Squirrel Away. Wij mochten het reviewen en vandaag lees je wat wij ervan vonden!

Squirrel Away

Squirrel Away is een spel voor twee spelers. Je bent allebei een eekhoorn. Het is geschikt voor kinderen van vier jaar en ouder. Het is een beetje een mix tussen strategie en behendigheid. In het spel gaat het om de vier seizoenen. De twee eekhoorntjes bereiden zich voor op de winter. In drie rondes (lente, zomer, herfst) proberen de spelers zoveel mogelijk eten te verzamelen in hun nestje. Maar pas op, als jouw eten uit je nestje valt komt het in jouw zogenoemde knoeiboel terecht. En dat zijn minpunten!

Je begint met vier kaarten. Deze zet je op een houdertje voor je. Om de beurt speel je een kaart. In een zak zitten alle etenswaren: zaadjes, beukennootjes, paddenstoelen en besjes. Op jouw speelbord ligt een houten ring. Dit is jouw nestje. Het spelen van de kaarten bepaalt wat je mag doen. Zo kun je ervoor kiezen om voedsel uit de zak te halen en in jouw nestje te leggen. Alles wat op een gegeven moment buiten jouw nestje valt, komt in de knoeiboel.

Uiteraard kun je elkaar ook lekker dwarszitten. Zo kun je een uilenbal (een groen balletje) op het nestje van jouw tegenstander laten vallen in de hoop dat er eten uit zijn/haar nestje valt. Of gewoon stelen van de tegenstander! Er zijn meerdere varianten van het spel die je kunt spelen. Voor de kleintjes tot een meer uitdagendere versie voor volwassenen!

Wat vinden wij van het spel?

Allereerst ziet Squirrel Away er fantastisch uit! De kleuren, de details, het materiaal. Het is allemaal prachtig. Hier is duidelijk veel aandacht aan besteed. Het spel heeft veel verschillende facetten waardoor het erg vermakelijk is. Er zit een strategisch element in; welke kaart speel je? Maar het vergt ook wel enige behendigheid om te zorgen dat jouw nestje zo vol mogelijk wordt.

Onze kinderen zijn 8 en 6 en kunnen het zelfstandig spelen. En dat gaat gepaard met veel plezier. Vooral het laten vallen van de uilenbal op het nestje van de tegenstander zorgt voor veel hilariteit. Al met al is Squirrel Away een schitterend spel dat zeker een aanrader is!

Meer Tuckers Fun Factory? Lees hier onze review van Holbewoner.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.