Baby en Peuter Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Spellen en Puzzels

10x de leukste spelletjes voor peuters

10x de leukste spelletjes voor peuters 16 september 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Spelletjes voor peuters

Kinderen spelen graag spelletjes en dat begint al bij de peuters. Peuters zijn zich volop aan het ontwikkelen en daar sluiten de spelletjes die speciaal zijn ontwikkeld voor peuters goed bij aan. Van taalspelletjes tot spelletjes waarbij de ontwikkeling van de (fijne) motoriek centraal staat.

Spelletjes voor peuters

Bij spelletjes voor peuters denk je waarschijnlijk al snel aan hele simpele spelletjes waarbij kleuren, vormen en tellen centraal staat. En dit is ook vaak het geval, spelenderwijs ontwikkelen peuters zich zonder dat ze het door hebben.

1. Nijntje Verstoppertje Spelen

Cadeau kind 1 jaar - Nijntje Verstoppertje Spelen

Het begint allemaal met je verstoppen achter je handen en ‘kiekeboe’ roepen, maar uiteindelijk willen kinderen echt verstoppertje spelen. En met het spel Nijntje Verstoppertje spelen wordt de basis van het spel aan kleuters uitgelegd. Verstop Nijntje ergens in de kamer en ga op zoek als ze roept ‘Ik ben hier!’. Dit spel is speciaal voor kinderen van 1 tot 3 jaar.

2. Het Bumba Geluidenspel ‘Was-da-na?’

Bumba Geluidenspel

Ook in dit spel draait het om geluid. Druk op de knop en laat Bumba een geluid maken. Bij elk geluid hoort ook een plaatje. Peuters maken kennis met geluiden en moeten alle juiste kaartjes proberen te verzamelen. Kan je niet wachten haal dan het Bumba geluidenspel ‘Was-da-na?’ in huis!

3. Haba – Eerste Boomgaard

Haba Eerste Boomgaard

Het spel Haba Eerste Boomgaard is speciaal ontwikkeld voor de allerkleinsten. De regels zijn aangepast in vergelijking met de originele versie en het spelmateriaal is geschikt voor kleine kinderhanden. En zoals we van Haba gewend zijn, bevat het spel mooie handzame houten stukken die heel uitnodigend zijn voor peuters! Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar oud en een spelletje duurt 10 tot 15 minuten.

4.  My First memory

Ravensburger My First memory®

Wie kent het niet? Memory is al meer dan 50 jaar het meest geliefde spel onder kinderen. En het grappige? Vaak winnen de kinderen van volwassenen. My First Memory van Ravensburger is een leuk spel om mee te beginnen. Peuters oefenen spelenderwijs de belangrijke vaardigheden zoals concentratie en uithoudingsvermogen.

5. Het Magnetisch Visspel

Viga Toys - Magnetisch Visspel

Om hand-oog coördinatie te stimuleren is het Magnetische Visspel een aanrader. In de mooi gedecoreerde vijver zwemmen twintig vissen die met vier magnetische hengels gevangen kunnen worden. Het spel helpt peuters om vormen en kleuren te herkennen en is geschikt voor maximaal 4 spelers. Wie vangt er de meeste vissen? Jij of je peuter?

6. Bunny Boo van SmartGames 

Spelletjes voor peuters

SmartGames mag in de categorie spelletjes voor peuters natuurlijk niet ontbreken. Bunny Boo van SmartGames kunnen jonge kinderen kennis maken met de fascinerende wereld van 2D en 3D. Er zijn 60 opdrachten die gespeeld kunnen worden waarbij begrippen als onder/boven, binnen/buiten en zichtbaar/verborgen aan bod komen. Gaat het konijn Bunny Boo door het ronde gat of door de ster? Zit het konijn op het gele, rode of blauwe blokjes. Dit educatieve spel kan jij samen met jouw peuter spelen!

7. De Electro Wonderpen

Electro Wonderpen Ontdek de Dino's

Laat kinderen spelen met de Electro Wonderpen. Dit educatieve vraag- en antwoordspel is al voor kineren vanaf 2 jaar oud. En het kan maar zo zijn dat je Electro al kent, want het bestaat al tientallen jaren! Educatieve thema’s in combinatie met slimme electronica zorgen voor een hele leuke manier van leren. En nog beter, kinderen leren zonder dat ze het zelf door hebben! Er zijn verschillende leerzame Electro sets, bekijk ze hier!

8. Vos Laat Los

Redden jij en je peuter de kippen van de gemene vos? Vul als eerste jouw kippenhok met kippen en win het spel. Bij Vos Laat Los draait het om gooien met dobbelstenen, kippen in een broek stoppen en ze zo snel mogelijk in je kippenhok krijgen als de broek van vos afzakt. Het verrassingselement van het openklappen van de broek is voor kinderen een moment vol spanning en hilariteit.

9. Reuzen kwartet van Dick Bruna

Dick Bruna Reuzenkwartet

Ook kwartet mag natuurlijk niet ontbreken. En deze Reuzen kwartet van Dick Bruna maakt het voor peuters makkelijker om de kaarten vast te houden. Het kwartet werkt met plaatjes, zodat kinderen kleuren en dieren, voorwerpen of mensen leren herkennen!

10. Ik Leer Letters

Ik Leer Letters

Tot slot gaan we door naar het leren van letters. Voor sommige peuters misschien nog te moeilijk, maar Ik Leer Letters is zeker leuk om mee te beginnen. Peuters leren spelenderwijs letters herkennen, letters bij afbeeldingen zoeken en het alfabet vormen!

Op zoek naar meer taalspelletjes voor peuters? Lees dan dit artikel!

Heb jij nog een aanvulling op deze lijst met spelletjes voor peuters? Laat deze dan achter in de reacties hieronder!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.