Informatief & Tips

Speeldag NL: Groot, gezellig en gratis evenement voor kids!

Speeldag NL: Groot, gezellig en gratis evenement voor kids! 8 juni 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Speeldag

In Hoorn is ieder jaar een groot terugkerend evenement voor kinderen: De Speeldag NL! Dit jaar vindt het evenement plaats op zondag 16 september en het is helemaal gratis! Vandaag vertellen we je er alvast meer over.

Speeldag

De Speeldag NL is naar eigen zeggen het grootste en gaafste kinderevenement van het land. De hele binnenstad van Hoorn staat in het teken van dit event. Alles wat met spelen en spellen te maken heeft komt naar de stad in Noord-Holland. Het evenement vindt plaats sinds 2009. Het doel is om kinderen te stimuleren te spelen met verschillende spelmaterialen en vooral veel plezier te hebben. In de plaatsen Ravensburg (Duitsland) en Mechelen (België) worden soortgelijke evenementen al langere tijd georganiseerd. In Nederland nog niet, vandaar dit initiatief!

Speeldag NL

Waar?

Zoals gezegd vindt alles plaats in Hoorn. Tijdens het evenement is de binnenstad afgesloten voor al het autoverkeer. De Speeldag NL vindt plaats op de volgende plekken: Noorderveemarkt, Veemarkt, Gedempte Turfhaven, Munnickenveld, Spoorstraat, Nieuwland, Gouw, Nieuwstraat, Kerkplein, Kerkstraat en Roode Steen. Parkeren is mogelijk op de volgende locaties aan de rand van de stad: Vale Hen, Pelmolenpad, parkeergarage het Park, parkeergarage het Jeudje, Nieuwe Wal, Visserseiland of het transferium. Bekijk hier een plattegrond voor waar je precies moet zijn.

Wanneer?

Het evenement dus plaats op zondag 16 september van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Speeldag NL is speciaal voor kinderen. Bij de Speeldag NL staat het kind centraal! Kinderen kunnen van alles beleven en ‘uitspoken’. Het belangrijkste is, dat we alle participanten die op Speeldag NL staan, eisen dat ze een gratis activiteit aanbieden. Groot of klein. Daarom is Speeldag NL altijd zo succesvol en druk bezocht. Jaarlijks bezoeken ca. 30.000 – 35.000 bezoekers – op deze zondagmiddag – het evenement. Speeldag NL is dus voor iedereen die plezier wil hebben, wil spelen, wil beleven en wil leren. Kom het zelf ervaren!

Speeldag NL

Wat is er allemaal te doen?

Heel veel! De exacte lijst met deelnemers is nog niet bekend, omdat het nog even duurt voor het evenement plaatsvindt. Maar denk bijvoorbeeld aan een heleboel springkussens en allerlei stands van allerlei leuke merken en bedrijven. Zo zijn Cartoon Network, 999 Games en LEGO van de partij en nog veel meer. Op de Facebookpagina van de Speeldag kun je de laatste nieuwtjes volgen.

Vond je dit leuk om te lezen?! Lees ook ons verslag van de Nick Jr Fandagen of meer over het Nijntje Museum

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.