Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Televisie & film

Snollebollekes, het kaartspel voor jong & oud

Snollebollekes, het kaartspel voor jong & oud 14 januari 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Snollebollekes het kaartspel

Ben je gek op de Snollebollekes of gewoon lekker feesten met familie en vrienden? Dan is het Snollebollekes kaartspel een ideaal spel om elke familieavond of feestavond met vrienden een extra boost te geven. En natuurlijk komt de super hit ‘Naar links?! Of naar Rechts?!’ ook voorbij in dit kaartspel!

Snollebollekes, huh wat?

Misschien zegt de naam Snollebollekes je niet direct iets. Misschien zegt de naam Rob Kemps je wel al meer, maar als je even onderstaande video bekijkt en luistert, dan weet jij ook ongetwijfeld over wie ik het heb! Blijft fantastisch om te zien!

Snollebollekes het kaartspel

Terug naar het kaartspel! Want het feestje uit de video hierboven kan je ook in huis halen en het spel is geschikt voor jong (wel vanaf 10 jaar) en oud (18+). Het doel van het spel is zoveel mogelijk kaarten verzamelen met daarop de bekende stropdas. De speler met de meeste stropdassen op de kaarten wint het spel.

De inhoud

In het spel vind je dus uiteraard kaarten met stropdassen, daarnaast ook de spelregels en een dobbelsteen. Je hebt dus niet veel nodig om aan de slag te gaan!

De inhoud

Hoe werkt het Snollebollekes kaartspel?

In het Snollebollekes kaartspel vind je drie verschillende soorten kaarten. De standaardkaarten voor het standaard spel, de party kaarten als je een fysieke uitdaging wilt toevoegen en tot slot de 18+ kaarten. Je schudt de kaarten die je wilt gebruiken en je geeft er elke speler 7. Ben je aan de beurt dan werp je de dobbelsteen en moet je of kaarten plaatsen of de stapels met kaarten doorgeven. Plaats je kaarten met een actie dan moet je die ook spelen.

Snollebollekes het kaartspel

Speel je een actie en voer je deze goed uit dan mag de kaart voor je blijven liggen. Mislukt de actie leg dan de kaart weg, deze punten tel je later niet mee. Zijn alle kaarten gespeeld dan is het tijd om stropdassen te tellen en de winnaar te kiezen. Klinkt eenvoudig he? Wacht dan maar tot je de fysieke actie kaarten ziet 😉

Party kaarten

Oja, en de 18+ kaarten….

Kaarten voor volwassenen

Wat vinden wij van het spel?

Het Snollebollekes kaartspel spel is zeker leuk voor een feestavond. Drankje erbij en een simpel kaartspel om te spelen. Het feit dat je verschillende versies kan spelen maakt het leuk voor jong en oud. Het is in het begin even goed de regels lezen, maar zoals vaak, wanneer je gaat spelen snap je het spel redelijk snel. Wat ik zelf erg leuk vind aan het spel zijn stomme acties bij een medespeler neerleggen. Het nadeel is wel dat die speler punten (stropdassen) kan scoren, maar goed dat is in veel gevallen het lachen wel waard!

Ook leuk om te lezen: Subway Surfers het bordspel

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.