Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Subway Surfers, het bordspel | Review

Subway Surfers, het bordspel | Review 17 december 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Subway Surfers Het Bordspel - Just Games

Grote kans dat je zelf of dat je vrienden of familie wel eens Subway Surfers hebt zien spelen! Het is ook ontzettend populair spel voor op een smartphone. Alleen al in de Play Store (voor Android) is te zien dat het spel meer dan 1 miljard keer is verkocht, bijna 40 miljoen reviews heeft en 4,6 van de 5 sterren krijgt (cijfers december 2022). En van dit populaire spel is nu dus ook een fysiek spel verkrijgbaar. Ik vertel je alles over Subway Surfers het bordspel!

Subway Surfers, het bordspel

Ga ik dit doen? Ja, ik ga het doen! Want er zijn ongetwijfeld vaders, moeders en opa’s en oma’s die misschien wel van Subway Surfers gehoord hebben, maar het nog nooit gezien hebben.

In het spel Subway Surfers ren je over een treinspoor met een bewaker achter je aan. Onderweg is het de bedoeling om zoveel mogelijk munten te verzamelen en obstakels te ontwijken. Hoe verder je komt hoe meer munten je verdiend! Het is een heel verslavend spelletje, want wie wil nou niet een hogere score neerzetten dan vrienden en familie?

Subway Surfers The Boardgame

Voor wie ook een hoge neer wil zetten maar liever tijdens een fysiek spel is er nu Subway Surfers het bordspel. Het principe van dit spel is hetzelfde, lees je mee?

De inhoud

Subway Surfers het bordspel bevat uiteraard een speelbord. Daarnaast draait het om de speelfiguren en -kaarten. Alle spelregels staan in het Rulebook. En mocht je denken ik zie allemaal Engelse termen staan, wees gerust de spelregels zijn er gewoon in het Nederlands.

De inhoud

Hoe werkt het spel?

Bij het eerste spel is het de bedoeling dat je de Subway Surfers speelfiguren op een voetstuk zet. Iedere speler kiest een speelfiguur en pakt de kaarten in dezelfde kleur erbij. Deze kaarten worden geschud, voor je neergelegd en je mag er 3 op hand nemen. De overige spoorkaarten worden geschud en er worden drie kaarten op het speelbord gelegd.

Klaar om te beginnen

Als je aan de beurt bent heb je twee opties. Je mag of een kaart uit je hand spelen of je mag een kaart op het spoor leggen en een extra kaart op hand nemen. Wanneer je ervoor kiest een kaart op het spoor te leggen dan schuift de kaart die er al ligt op. Zo krijg je het echte Subway Surfers effect, want de munten en obstakels komen op je af! De kaarten op hand zijn de kaarten om te verplaatsen, springen of bukken. Deze moet je dus spelen wanneer je bijna een obstakel raakt. Word je geraakt dan moet je 2 munten of een sleutel inleveren. En aangezien je het spel wint door zoveel mogelijk munten te verzamelen, wil je dat dus niet! Om en om kiezen de spelers hoe ze hun beurt willen spelen. Wordt de laatste spoorkaart gespeeld, dan is het spel daarna afgelopen en worden de munten geteld!

De spelkaarten

Onze ervaring met Subway Surfers het bordspel

Samen met Fenna (8) ben ik gek op spelletjes spelen. Dit doen we ook op onze mobiel (Subway Surf, Brawl Stars, Stumble Guys, etc.), maar bord- en kaartspellen blijven favoriet. Een combinatie van beide is helemaal top. Dus we waren allebei heel enthousiast toen we Subway Surfers het bordspel gingen testen.

Subway Surfers - Het Bordspel

Alle elementen uit de app vind je terug in het spel. En voor iedere fan zijn deze elementen ook direct te herkennen, superleuk. Het spel is net als op je mobiele telefoon heel eenvoudig in de regels en dus snel te leren (ook voor iemand die Subway Surfers niet kent). Een potje duurt ongeveer 30 minuten en het spel is geschikt voor spelers vanaf 6 jaar oud. Het is een tactisch spel, waarbij je ook zeker niet moet vergeten alle speciale voorwerpen te gebruiken. Maar verlies ook de obstakels en tegemoetkomende treinen niet uit het oog in het avontuurlijke Subway Surfers het bordspel!

Ook leuk om te lezen: Zo kun je Candy Crush ook in het echt spelen! | Candy Crush Duel

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.