Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

SmartGames Criss Cross Cube – 3D puzzel voor jong en oud

SmartGames Criss Cross Cube – 3D puzzel voor jong en oud 21 juli 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Smart Games Criss Cross Cube

Ben je op zoek naar een uitdagende en stimulerende puzzel die je logica, planning en probleemoplossende vaardigheden op de proef stelt? Maak kennis met de SmartGames Criss Cross Cube! Met 80 verschillende 3D-uitdagingen is deze kubus een ware test voor je brein. In dit blog ontdek je wat deze puzzel zo speciaal maakt, hoe je speelt en welke cognitieve vaardigheden je ermee stimuleert.

Alles over de Criss Cross Cube

De SmartGames Criss Cross Cube is een puzzel die bestaat uit een transparante kubus en dertien kleurrijke schroeven: vier korte rode schroeven, vier medium gele schroeven en vijf lange blauwe schroeven. Het doel is om de schroeven kriskras door elkaar te draaien in de kubus, zonder dat ze elkaar blokkeren. Klinkt simpel, toch? Nou, laat je niet misleiden! Deze uitdagende 3D-puzzel zal je mentale vaardigheden flink op de proef stellen.

Smart Games Criss Cross Cube
De inhoud

Hoe werkt de puzzel?

De SmartGames Criss Cross Cube wordt geleverd met een boekje met 80 verschillende opdrachten en oplossingen. Hier volgen de stappen om te spelen:

Stap 1: Kies een opdracht uit het boekje en plaats de schroeven in de kubus zoals aangegeven.

Stap 2: Draai alle overige schroeven in de kubus.

Stap 3: Je hebt de oplossing gevonden wanneer alle schroeven volledig in de kubus zijn geplaatst zonder blokkades.

Het spel lijkt misschien eenvoudig in theorie, maar naarmate je vordert, zul je merken dat de opdrachten steeds complexer en uitdagender worden. Kom je er even niet uit? Dan kan je altijd even gluren bij de oplossingen, deze staan achter in het puzzelboekje.

Speluitleg

Onze ervaring met de SmartGames Criss Cross Cube

Als een familie die dol is op de spellen van SmartGames, waren we enorm enthousiast toen we de kans kregen om de SmartGames Criss Cross Cube te testen. SmartGames spellen staan bekend om hun eenvoudige regels, draagbaarheid en uitdaging voor spelers van alle leeftijden. Met dit in gedachten nam ik de Criss Cross Cube mee naar de camping om er direct mee aan de slag te gaan.

Net als bij andere SmartGames spellen, kun je bij de Criss Cross Cube kiezen uit puzzels van verschillende moeilijkheidsgraden. Als volwassene ben ik vaak aangetrokken tot de expert puzzels, terwijl de junior puzzels perfect zijn voor jongere kinderen. Dit zorgt ervoor dat het spel geschikt is voor het hele gezin.

Toen ik begon te puzzelen, raakte ik al snel helemaal in de ban van de uitdagende opdrachten. Op dat moment kwam mijn zoon Jamie (10) nieuwsgierig kijken en besloot hij om ook een poging te wagen. Al snel zat hij samen met een vriendje rond de kubus te brainstormen en te experimenteren. Er is iets magisch aan de spellen van SmartGames, want telkens als we er een tevoorschijn halen, worden ze razendsnel favoriet bij iedereen die bij ons op bezoek komt.

Smart Games Criss Cross Cube

De Criss Cross Cube heeft inmiddels de revue gepasseerd bij meerdere mensen in onze vrienden- en familiekring, en de feedback is unaniem positief. Iedereen vindt het spel heerlijk uitdagend en leuk om te doen. Het is verbazingwekkend om te zien hoe mensen van verschillende leeftijden en met uiteenlopende puzzelvaardigheden zichzelf kunnen verliezen in dit kleine kubusvormige wonder.

Kortom, of we nu op de camping zijn, thuis ontspannen of vrienden op bezoek hebben, de Criss Cross Cube zal altijd voor plezier en uitdaging zorgen. We kunnen dit spel met een gerust hart aanbevelen aan iedereen die van puzzels en breinbrekers houdt!

Ook leuk om te lezen: IQ Mini Hexpert | Breinbrekers voor onderweg

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.