Boeken, School en Vrije tijd

Skip en de Konijnendief: een spannend avontuur voor jonge lezers

Skip en de Konijnendief: een spannend avontuur voor jonge lezers 13 juli 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Skip en de Konijnendief

Vandaag heb ik een leuke tip voor iedereen die op zoek is naar een leuk kinderboek voor jonge lezers! Skip en de Konijnendief is een spannend en grappig detectiveverhaal van de bekroonde auteur Anna Woltz. Het boek is geschikt voor beginnende lezers en is ook ideaal om voor te lezen. Ga je mee op avontuur met Skip?

Skip en de Konijnendief: het verhaal

Skip, een jongen met een stuiterhoofd, die samen met zijn vrienden op zoek gaat naar zijn verdwenen konijn Snuf. Skip staat bekend om zijn stuiterende gedachten en het feit dat hij nooit aan één ding tegelijk denkt, behalve wanneer zijn konijn Snuf op zijn schoot zit. Op een middag, na schooltijd, ontdekt Skip dat Snuf opeens verdwenen is. Het konijnenhok is leeg en het deurtje staat wijd open. Is Snuf ontsnapt of is hij misschien gestolen? Skip en zijn vrienden Bennie en Olena zijn ervan overtuigd dat het een diefstal was. Ze besluiten als echte detectives op onderzoek uit te gaan. Samen beleven ze een avontuur vol verrassingen en ontdekkingen in het boek Skip en de Konijnendief.

Skip en de Konijnendief

Tijdens hun zoektocht komen Skip en zijn vrienden verschillende sporen tegen. Ze vinden een plaswekker en stuiten zelfs op een piraat, maar geen spoor van Snuf. De vraag blijft: waar zou Snuf kunnen zijn? Terwijl ze elke aanwijzing nauwkeurig onderzoeken, groeit de spanning en het mysterie rondom de verdwijning van het konijn.

Wat vindt Fenna van het boek?

Met haar negen jaar is Fenna eigenlijk geen jonge lezer meer, maar ze is gek op boeken met verhalen over dieren. En ze vindt het heerlijk om soms even wat simpele boeken te lezen. En zo begon ze ook aan Skip en de Konijnendief voor het slapen gaan. Na twee dagen riep ze vanuit haar kamer: ‘Mama, ik heb het boek uit! Zijn er meer boeken over Skip?’. Een vraag waar ik al snel een conclusie kan trekken, Fenna is enthousiast!

Skip

Dan rest mij natuurlijk ook nog maar één ding en dat is het boek aanraden aan jou! Als je tenminste op zoek bent naar een boek voor jonge lezers. Het boek biedt haar een meeslepende leeservaring, zowel zelfstandig als tijdens het voorlezen. Ik raad het boek zeker aan aan andere beginnende lezers en kinderen die houden van avontuur, humor en interactie met boeiende personages.

Ook leuk om te lezen: Nieuwe LEGO boeken voor beginnende lezers

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.