Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Ontdek de spanning van Halli Galli Twist | Review

Ontdek de spanning van Halli Galli Twist | Review 12 juli 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Halli Galli Twist

Yess, goed nieuws voor alle Halli Galli fans! Halli Galli Twist is een spannende nieuwe variant van het populaire kaartspel Halli Galli. Met nieuwe elementen en uitdagende combinaties van kleuren en symbolen zorgt dit spel voor een nieuwe ervaring. In dit blog vertel ik je alles over deze nieuwe editie met uitdagende twist! Ben jij in staat om het beste overzicht te behouden en als winnaar uit de strijd te komen?

Alles over Halli Galli Twist

Halli Galli Twist wordt gespeeld met 56 kaarten en een bel. Het spel is bedoeld voor 2 tot 4 spelers en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten. De aanbevolen leeftijd is vanaf 7 jaar, en het spel is volledig Nederlandstalig. De regels zijn eenvoudig, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als ervaren spelers.

De inhoud

Hoe werkt het?

Bij Halli Galli Twist draai je om de beurt steeds één kaart om. Je doel is om alle openliggende kaarten samen precies 5 gelijke symbolen in willekeurige kleuren of precies 5 willekeurige symbolen in dezelfde kleur te tonen. Zodra deze combinatie verschijnt, mag je snel op de bel slaan. Als je als eerste op de bel slaat, win je alle openliggende kaarten. Degene die aan het einde van het spel de meeste kaarten heeft verzameld, is de winnaar.

De speelkaarten

Halli Galli vs. Halli Galli Twist

Als je het originele Halli Galli spel al kent dan zijn de verschillen je waarschijnlijk al duidelijk, maar ik heb ze nog even voor je op een rijtje gezet:

  • Kaarten: In Halli Galli worden alleen vruchtsymbolen gebruikt, terwijl Halli Galli Twist zowel kleuren als symbolen op de kaarten heeft.
  • Combinatiemogelijkheden: Bij Halli Galli moet je 5 vruchtsymbolen van dezelfde soort zien om op de bel te mogen slaan. Bij Halli Galli Twist kun je op de bel slaan wanneer er 5 gelijke symbolen in willekeurige kleuren of 5 willekeurige symbolen in dezelfde kleur verschijnen.
  • Strategie: Halli Galli draait voornamelijk om het snel herkennen van 5 gelijke vruchtsymbolen, terwijl Halli Galli Twist strategischer is omdat je ook kleuren en verschillende combinaties moet beoordelen voordat je op de bel slaat.

Wat vinden wij van het spel?

Onze ervaring met Halli Galli Twist is ontzettend positief. Halli Galli is al populair bij ons thuis, vooral bij Fenna (9). Ze speelt het regelmatig, of het nu tijdens logeerpartijen bij oma is of wanneer ze een spelletje mee naar school mag nemen. Het is een spel dat leuk en snel is, en ze geniet er echt van. Toen we de kans kregen om deze nieuwe editie te testen, was ze meteen enthousiast. De twist in het spel maakt het nog net wat uitdagender dan het originele spel, wat bij Fenna goed in de smaak is gevallen! Ondanks dat ze de eerste twee potjes van mij verloor, gaf ze niet op. Ze vindt het ontzettend leuk en heeft al meerdere mensen overtuigd om het spel samen met haar te spelen!

Halli Galli Twist

Ook leuk om te lezen: Port Royal van 999 Games

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.