Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

SETUP, welke tactiek gebruik jij? | Review

SETUP, welke tactiek gebruik jij? | Review 18 april 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

SETUP van Asmodee

In februari deed ik al de aankondiging van het spel SETUP! Een innovatief nieuw spel in het rummikub genre om de markt gebracht door Asmodee en Bezzerwizzer Studio. Inmiddels heb ik samen met Fenna (8) het spel getest en ik vertel je er alles over!

SETUP, het familiespel

In het tactische spel SETUP draait het allemaal om het combineren van kleuren en cijfers. Door de juiste combinaties te maken scoor je zoveel mogelijk punten. En die punten heb je natuurlijk nodig om de winnaar van het spel te worden!

SETUP het bordspel

De inhoud

Om de winnaar te worden heb je slechts een klein aantal spelonderdelen nodig. SETUP bevat een speelbord, 4 pionnen, 4 tegelhouders, een opbergzak, de spelregels en natuurlijk de tegels!

De inhoud

Hoe werkt SETUP?

Het spel SETUP wordt omschreven als een spel in het rummikub genre en dat begrijp ik wel. Je hebt een tegelhouder en je speelt met tegels met (gekleurde) getallen. Ook in dit spel draait het om getallen, maar toch werkt het anders dan rummikub!

Startopstelling

Om te beginnen is er een speelbord met een aantal vakken. De gekleurde vakken behoren tot de spelers met dezelfde kleur pion, de overige vakjes zijn de algemene speelvakken. Voordat je het spel start kiest iedere speler een kleur en daar plaatsen de spelers 4 tegels op. Alle tegels worden bij elkaar gehouden in de bijgeleverde opbergzak. Er worden ook 4 tegels op het speelbord geplaatst en 4 tegels ernaast. De pionnen komen op het startveld te staan en je bent klaar om te beginnen.

Elke beurt heb je twee opties. Je gaat tegels plaatsen, dit mogen tegels van je houder zijn of de algemene tegels die naast het speelbord liggen. En in veel gevallen nog slimmer, het mag ook een combinatie zijn van de tegels. Kan je niks met de tegels op je houder? Dan mag je je beurt ook gebruiken om tegels te wisselen. Je hebt dus twee opties: omruilen of neerleggen.

SETUP van Asmodee

Tegels neerleggen is vrij eenvoudig. Je hoeft je slechts aan twee regels te houden. Je mag tegens met hetzelfde getal in verschillende kleuren neerleggen. Of opeenvolgende tegels van dezelfde kleur. Voor alle tegels die je neerlegt krijg je een punt. Voor elke punt mag je jouw pion verplaatsen. Wie als eerst een rondje heeft gelopen wint het spel!

Onze ervaring met SETUP

Wij spelen hier thuis graag Rummikub, maar ook tactische spelletjes. SETUP is dus de ideale combinatie! Het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar, dus heb ik het met Fenna getest. Al na een aantal beurten had Fenna (8) direct door wat de bedoeling was. Dus werd het tijd om heerlijk tactisch te spelen en dat is soms lastiger dan je denkt. We hebben beide genoten van het spelen van het spel en kunnen niet wachten om dit met nog meer spelers te spelen. Volgens mij wordt het spel nog leuker als je het met meer dan twee spelers gaat spelen.

SETUP van Asmodee

Maar wat ons betreft is SETUP een aanrader, zeker als je gek bent op spelletjes uit het Rummikub genre.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.