Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

SETUP het familiespel van tegels en tactiek | Binnenkort

SETUP het familiespel van tegels en tactiek | Binnenkort 26 februari 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

SETUP het familiespel

We moeten nog even geduld hebben, maar Asmodee en Bezzerwizzer Studio hebben de wereldwijde lancering van SETUP aangekondigd! SETUP is een innovatief nieuw spel in het rummikub genre. In dit blog vertel ik je alvast alles over dit nieuwe spel!

SETUP, het familiespel

SETUP is het nieuwe familiespel met tegels en vol tactiek! Het heeft wel wat weg van rummikub, maar in dit geval kan je met de kleuren en nummers in alle richtingen bouwen. Het draait allemaal om het plaatsen van tegels om zo punten te verzamelen, maar pas hierbij op dat je de punten niet aan je tegenstander geeft!

SETUP kort samengevat

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van het familiespel SETUP:

Oppakken en spelen: een snelle speeltijd van 25 minuten, eenvoudige regels, het vervangen van kaarten en de complexe puntentelling maakt SETUP leuk voor alle leeftijden.

Houd je ogen op het bord: het is belangrijk dat je kijkt naar de beschikbare combinaties op het bord. Andere spelers zullen de combinaties veranderen en kriskras door elkaar sets bouwen. Blijf jij goed in de gaten houden welke tactische set jij gaat doen?

Onverwachte bonussen: het echte strategische tintje zit hem in de onverwachte bonussen. Elke speler heeft twee bonusvelden, waarin hij tegels kan plaatsen. Andere spelers kunnen sets maken met tegels van een bonusveld, maar zowel de plaatser als de eigenaar van het veld krijgen punten.

Meerdere spelvarianten: SETUP kan je met familie en vrienden spelen maar ook alleen. Er is een solo modus voor jou alleen, een team modus waarin je samenwerkt en de variant waarin je tegen elkaar strijd.

SETUP het familiespel

Een van onze missies als team is om mensen samen te brengen met een nieuwe kijk op traditionele spellen – en dat voor alle leeftijden. Een nieuwe draai geven aan klassiekers als rummy is een geweldige manier om families samen te brengen. We weten dat rummy-fans dol zullen zijn op de nieuwe wendingen en mechanismen, zoals de introductie van tegels met een extra kleur en een duidelijk scoresysteem op basis van het bord. Deze veranderingen maken SETUP net zo leuk en gemakkelijk te starten voor nieuwe spelers als voor ervaren kaartspelfans!

Birgitte B├╝low, CEO van Bezzerwizzer Studio
SETUP het familiespel van tegels en tactiek is vanaf 10 maart 2023 verkrijgbaar!

Ook leuk om te lezen: Challengers! | Vlaggenroof op de keukentafel

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.