Games en Elektronica Reviews Rollenspel en Feest Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Televisie & film

Review | Frozen 2 interactief horloge

Review | Frozen 2 interactief horloge 4 januari 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Vtech Frozen 2 horloge

‘Mama, hoe laat is het? Mama, mag ik ook een horloge?’ Om de één of andere reden vindt Fenna (5 jaar) de tijd ontzettend interessant. Langzaam snapt ze steeds meer van het klokkijken, maar een eigen horloge had ze nog niet. Toen er een Frozen 2 horloge werd thuisbezorgd was ze dan ook dolblij!

Het interactieve Frozen 2 horloge

Het Frozen 2 horloge van Vtech is een interactief horloge dat geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Het horloge laat natuurlijk de tijd zien, maar heeft daarnaast nog een aantal andere leuke features! Het horloge bevat namelijk ook een

  • wekker
  • stopwatch
  • timer
  • en 4 ingebouwde spellen

Zo maak je spelenderwijs kennis met tellen, tegenstellingen, vergelijken en trainen kinderen het geheugen. En dit allemaal met de stemmen van Elsa, Anna en Olaf. Het Frozen 2 horloge heeft een bandje dat voor elke kinderpols geschikt is en maakt niet alleen geluid, maar heeft ook nog een knipperend lampje. Je kan kiezen uit negen verschillende Frozen 2 klokweergaves en het horloge schakelt automatisch uit als het langere tijd niet wordt gebruikt.

Wat vinden wij van het horloge?

Eigenlijk was het al een hit voordat het horloge uit de verpakking werd gehaald. Volgens mij is dat simpelweg de magie van Frozen, maar het horloge zit ook zo verpakt dat je stiekem al even de stemmen van Anna en Elsa kunt horen. Dan kan niemand meer wachten om het horloge om te doen natuurlijk!

Het polsbandje

Bij Fenna (5 jaar) past het horloge precies. Je klikt het bandje om de pols, wat overigens soms wat lastig gaat. Het is Fenna nog niet gelukt het horloge zelf om te doen. Als het eenmaal zit, dan blijft het overigens wel goed zitten.

Frozen 2 horloge bandje

De bediening

Het Frozen 2 horloge is te bedienen met de knoppen aan de zijkanten van het horloge en de ‘OK’ knop bovenop. Met de knoppen aan de zijkanten navigeer je door het menu en met de ‘OK’ knop bevestig je. Heel simpel, Fenna had het ook meteen door en zat al vrij snel een spelletje te spelen.

Frozen 2 horloge knoppen
Frozen 2 interactief horloge

Ook de spelletjes bedien je met deze knoppen en eigenlijk spreekt het voor zich!

De klok

De klok is een digitale klok die je kunt instellen op 12- of 24 uur. Wij hebben nog niet kunnen ontdekken dat je er ook een normale klok van kunt maken. Dit was voor Fenna wel een stuk makkelijker geweest, want zij kan nog geen digitale klok lezen.

Stopwatch & timer

Deze twee functies zijn te vinden in het hoofdmenu en werden direct gebruikt. Fenna startte de timer op het Frozen 2 horloge, rende door het huis en zag meteen hoelang ze over het rondje had gedaan. De tijd wordt op tienden en honderdsten seconden precies bijgehouden.

Frozen 2 interactief horloge

Ook de timer bleek Fenna ingesteld te hebben, want na een uur hoorden we ineens de timer afgaan!

De spelletjes op het Frozen 2 horloge

Tot slot de spelletjes! En deze vindt Fenna stiekem toch wel het allerleukste. Zo is er een spelletje waarbij je dezelfde pose van Olaf moet zoeken. Zie je deze in het beeld voorbij komen dan druk je op ‘OK’. Bij een ander spelletje moet er worden geteld en het juiste getal worden geselecteerd en er is ook een spelletje waarbij je het laagste of hoogste getal moet selecteren. Allemaal leuke, maar ook zeker leerzame spelletjes!

Frozen 2 horloge spelletje

Nog steeds wordt het Frozen 2 horloge erbij gepakt en gebruikt om spelletjes te spelen. En deze zijn voor Fenna ook zeker geschikt. Het horloge ziet er ook nog eens heel mooi uit, helemaal in de sfeer van Frozen dus hier in huis is het een hit! Bij het om doen van het horloge heeft Fenna af en toe wat hulp nodig, maar verder vindt ze hem fantastisch.

Ben je fan van Frozen? We hebben het leukste Frozen 2 speelgoed voor je op een rijtje gezet in dit artikel: Het leukste Frozen 2 speelgoed!

Frozen 2 horloge van Vtech

€19,95
8.6

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

8.5/10

Speelplezier

8.2/10

Pros

  • Frozen is magisch, het horloge viel meteen in de smaak
  • Leuke spelletjes met de stemmen van Olaf, Anna en Elsa

Cons

  • Het om doen van het horloge is voor onze 5-jarige nog lastig
  • Het horloge laat alleen een digitale klok zien

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.