Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels

Review | Resto Presto – Hou de glazen recht!

Review | Resto Presto – Hou de glazen recht! 28 november 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Resto Presto Review

Resto Presto is hét spel voor kinderen (en volwassenen) die graag eens ober zouden willen spelen! Met het spel Resto Presto van Megableu kan je op een leuke manier je vaardigheden testen. Voorzie jij alle klanten in het restaurant op tijd van zijn of haar drankje? Dan verdien jij de meeste fooi en ben je de winnaar!

Wat is Resto Presto?

Resto Presto is een spelletje voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Een spel waarbij je niet stil hoeft te zitten, het is juiste de bedoeling om een parcours zo snel mogelijk af te leggen. Dit kan buiten maar ook binnen!

De inhoud

Resto Presto MegableuResto Presto is geen bordspel, dus bij dit spel geen bord of dobbelstenen. Bij dit spel een heus (elektronisch) dienblad met glazen, opdrachtkaarten, een houder en (nep)geld. Voordat je begint met het spel moeten er batterijen (3x AAA) geplaatst worden in het dienblad en de glazen moeten in elkaar gezet worden.

Hoe werkt Resto Presto?

Dan is de vraag natuurlijk, hoe werkt dit spel? Bij het spel wordt een handleiding geleverd die heel duidelijk uitlegt wat de bedoeling is. Je kiest een plek voor het dienblad en de glazen en plaatst het dienblad op de houder. Draai het dienblad totdat deze klikt en zet het dienblad aan (knop zit onder het dienblad).

Resto Presto Megableu

Wanneer je het dienblad aanzet is het de bedoeling dat je deze oppakt door je hand eronder te leggen. In eerste instantie moet er een parcours gelopen worden, bijvoorbeeld een rondje om de tafel. Na het parcours gelopen te hebben plaats je het dienblad weer in de houder. Het dienblad weet nu hoelang het duurt om het parcours af te leggen. Nu is het tijd om te beginnen en op het scherm op het dienblad zie je hoeveel glazen er op het dienblad geplaatst moeten worden!

Resto Presto Megableu

Plaats de glazen! Adem in, adem uit en pak het dienblad en lopen maar! Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk het parcours gaat afleggen, maar let op dat de glazen niet vallen. Wiebel je teveel met het dienblad dan vallen de glazen en verdien je geen fooi. Heb je het parcours afgelegd en staan er nog glazen, dan ontvang je fooi! Vervolgens is de volgende speler aan de beurt, het dienblad vertelt weer hoeveel glazen ermee moeten en lopen maar!

Resto Presto Megableu

Het scherm op het dienblad geeft eerst aan met hoeveel glazen je loopt, later hoeveel tijd je nog hebt. Elke ronde staat er minder tijd op de teller, dus het wordt steeds moeilijker! Wanneer een speler het parcours niet binnen de gestelde tijd aflegt is het spel afgelopen. Heb jij de meeste gasten bedient en de meeste fooi ontvangen? Dan ben jij de winnaar van Resto Presto! Is enkel het parcours afleggen te makkelijk? Maak dan eens gebruik van de opdrachtkaarten, die maakt het nog net even moeilijker.

Resto Presto

Draai tijdens het lopen een rondje of ga op je knieën zitten. Maar ook dit moet binnen de gestelde tijd! Lukt het jou om over een stoel te klimmen met een dienblad in je handen?

Wat vinden wij van Resto Presto?

Wat hebben wij ontzettend genoten van dit spel! We spelen graag bordspelletjes, maar hebben door Resto Presto heel hard door de woonkamer en gang gerend. Wat hebben we enorm gelachen. Resto Presto is een heel leuk behendigheidsspel (oefening baart kunst) wat je elke keer kunt aanpassen. Speel je de eenvoudige versie zonder opdrachtkaarten of speel je met deze kaarten. Het spel is op verschillende niveaus te spelen, zo blijft het voor iedereen leuk. De glazen zijn gemaakt van plastic, dus deze kunnen tegen een stootje. Wat ons betreft een spel dat heel lang mee gaat en voor hilarische momenten gaat zorgen.

Hebben jullie Resto Presto al eens gespeeld?

Resto Presto

€24,95
9

Prijs

8.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

9.5/10

Pros

  • Goede kwaliteit
  • Eindeloos speelplezier
  • Voor binnen & buiten
  • Hilarisch

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.