Reviews Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Puzzelpost – Het Boekanier Dossier

Puzzelpost – Het Boekanier Dossier 22 december 201910 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Puzzelpost Het Boekanier Dossier

We zijn thuis gek op puzzelen, escape room-spellen en raadsels oplossen. Allerlei van dit soort spellen testen we dan ook graag. Maar zoiets moois als Puzzelpost hebben we nog nooit getest. We mochten Het Boekanier Dossier testen en vertellen jullie er meer over!

Puzzelpost Het Boekanier Dossier

Puzzelpost

Puzzelpost is, zoals je al had geraden, een puzzelpakket dat je thuis krijgt. Al is het niet alleen een puzzel en ook ‘spel’ dekt de lading niet. Het lijkt een beetje op een escape room, in de zin van dat je steeds verder komt en allerlei raadsels en puzzels op moet lossen, maar er is geen tijdsdruk. Ook zijn de pakketten zo realistisch mogelijk en zijn er geen spelregels en ook geen vaste volgorde waarin je dingen moet openmaken. Het Boekanier Dossier (deel 1 van een serie) is het dossier van een oude vermissingszaak. Je krijgt een pakket thuis en je kunt aan de slag!

Puzzelpost Het Boekanier Dossier

Het Boekanier Dossier

In Het Boekanier Dossier draait alles, zoals gezegd, om een oude vermissingszaak. In 1979 verdwijnt Abigail Boekanier op 19-jarige leeftijd. Alleen haar zus Helena gelooft dat ze nog leeft. Abigail was in een dorp twee vermissingszaken aan het onderzoeken. Daarna is zij zelf verdwenen. Het pakket is een schat van oude kranten, plattegronden, handgeschreven notities en meer.

Puzzelpost Het Boekanier Dossier

Wat vonden wij van het pakket?

Het pakket is echt werkelijk prachtig. We hadden al gelezen dat de materialen zo realistisch mogelijk zouden zijn, maar we hadden echt niet gedacht dat het zo mooi zou zijn. Je krijgt een begeleidende brief bij de zaak en dan ga je aan de slag. In de brief krijg je een aanwijzing waar je het beste kunt beginnen. Verder staat het je eigenlijk vrij. Ik (ongeduldig) ben gelijk begonnen met alles openmaken en kijken of er ergens verborgen vakjes waren of iets dergelijks. Mijn man, die wel geduld heeft, ging alles lezen en probeerde een beeld te schetsen van waar we mee te maken hadden.

Puzzelpost Het Boekanier Dossier

Je helpt dus het ene zusje (Helena) om haar andere zusje (Abigail) te zoeken. Abigail heeft spullen achtergelaten en daar ga je mee aan de bak. Maar die materialen zijn zo levensecht, dat de ‘ohhh’s’ en ‘aaaaah’s’ geregeld over de tafel vlogen. Niets goedkoop materiaal of flinterdun papier. Nee, handgeschreven stukken papier, een pagina uit een Gouden Gids (vraag me niet hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen) en nog veel meer. En met zoveel aandacht voor detail. Er zit een dossiermap in, en daar zitten dus vlekken op om het zo echt mogelijk te laten lijken. In de handgeschreven brieven is soms een foutje gemaakt of is een woord doorgekrast, net zoals wij dat doen als we een brief schrijven. Alleen het spelmateriaal bekijken is de moeite al waard. Wat een liefde is daarin gestopt!

Puzzelpost Het Boekanier Dossier
Puzzelpost Het Boekanier Dossier

Het puzzelwerk zelf is soms best lastig. Gelukkig kun je op de site van Puzzelpost hints bekijken. Wij hebben twee hints nodig gehad, omdat we het soms echt niet zagen. Uiteindelijk is het ons gelukt om de vraag ‘Waar is Abigail?’ te beantwoorden. Je vult jouw antwoord in op de site van Puzzelpost en dan krijg je nog een bedankbrief thuisgestuurd ook. Hoe cool! Ja, de details zijn nogmaals meesterlijk.

Puzzelpost Het Boekanier Dossier

We willen niet te veel verklappen van dit prachtige verhaal en de oplossingen, omdat ik jullie echt aanraad dit zelf te spelen. Houd je van puzzelen? Vind je escape rooms te gek? Dan is dit een must. Het pakket kost 49,50. Dat is best prijzig, maar gezien alle moeite die erin is gestopt, wel een gerechtvaardigde prijs. En we kunnen dus nog twee delen doen van dit dossier! Zo leuk!!

Puzzelpost Het Boekanier Dossier
Puzzelpost Het Boekanier Dossier

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

10 comments

  1. Dit lijkt me echt heel leuk! Ik hou zeker van Escape Rooms en puzzelen. Ik zou deze uitdaging graag met mijn vriendinnen aangaan. Perfect voor ons meidenavondje.

  2. Ohhhhh geweldig! Hier 3 zussen en een broer die gek op spellen zijn! Wij ouders ook met name raadsels en breinkrakers! Dus meer dan welkom!!

  3. Wow, wat een leuke spannende prijs.
    Hier doe ik graag aan mee, ben gek op puzzels en vooral deze.
    Ik heb om privéredenen geen Instagram en Facebook, maar volg op Bloglovin.
    Heel graag doe ik mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.