Baby en Peuter Reviews Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar

Leer vormen met de Playgro Olifant – Leuke cadeausuggestie voor een eerste verjaardag!

Leer vormen met de Playgro Olifant – Leuke cadeausuggestie voor een eerste verjaardag! 17 maart 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Over het algemeen vind ik cadeautjes uitzoeken voor kinderen heel erg leuk. Er is tenslotte zoveel keus, dus genoeg te bekijken en beoordelen. Voor een kindje dat één jaar wordt, vind ik het wel vaak wat lastig. Want ja, wat vindt een baby/dreumes leuk? Onze dochter is onlangs 1 geworden en voor haar verjaardag kregen we een erg leuk cadeau, dat ik graag met jullie deel. Dus ben je op zoek naar een leuk en leerzaam cadeau voor een kindje dat zijn/haar eerste verjaardag viert? Misschien is de Playgro Olifant Vormensorteerder dan wat voor jou!

Playgro Olifant Vormensorteerder

Playgro Olifant

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het dus voornamelijk om de vormpjes. De Playgro Olifant wordt geleverd met zes vormpjes: een ster, driehoek, hart, vierkant, zeshoek en een cirkel. Deze kunnen achterin de olifant geplaatst worden in de juiste opening voor het juiste vormpje. Dit is leuk voor de kleintjes om mee te oefenen. Voor de iets oudere kindjes kun je oefenen met getallen. De vormpjes zijn namelijk genummerd.

Playgro Olifant

Het is niet zomaar een simpele vormensorteerder, de olifant heeft oren van het bekende Playgro materiaal. Deze knisperen en zijn dus leuk voor het kindje om mee te spelen. Ook kan de slurf van de olifant rondgedraaid worden. Ook dit maakt een geluidje. Deze extraatjes, gecombineerd met de welbekende vrolijke kleuren van Playgro, maakt dat dit een gewild stuk speelgoed in huis is geworden. Niet alleen onze dochter van net 1 speelt er graag mee, ook ons zoontje (net 3) kan zich er nog prima mee vermaken. Volgens Playgro is de olifant geschikt voor kindjes van 1 – 3 jaar en ik denk dat dat wel klopt. Ons zoontje oefent met tellen en vindt het ook nog leuk om de vormen te benoemen.

Er is maar één nadeel wat mij betreft. Het is vrij lastig om de vormpjes weer uit de Playgro Olifant te krijgen. De onderkant is vrij stug en onze kindjes hebben er moeite mee om zelf de vormpjes weer eruit te halen. Dat vergt namelijk vrij veel kracht. En als volwassene is het lastig om te helpen omdat onze handen te groot zijn voor de opening. Al met al mag dit de pret niet drukken en is de olifant een geliefd stuk speelgoed geworden hier in huis!

Playgro Olifant

Ben je op zoek naar een cadeau voor een baby of peuter? Klik hier voor meer cadeausuggesties!

Playgro

Playgro is denk ik een merk dat in veel huishoudens met jonge kinderen goed vertegenwoordigd is. Je kunt bijna niet om het kleurrijke speelgoed heen. Playgro is van oorsprong een Australisch bedrijf. Playgro zegt zelf leuk, innovatief ontwikkelingsspeelgoed te creëren om de zintuigen en verbeelding van kinderen te stimuleren. Ze garanderen dat ieder product functies heeft die een baby zal helpen een aantal vaardigheden te ontwikkelen. Denk aan kijken, luisteren of bewegen. Playgro is opgericht in 1992.

Playgro Olifant Vormensorteerder

12.99
8.3

Prijs

8.5/10

Kwaliteit

8.5/10

Speelplezier

8.0/10

Pros

  • Leuke vormen
  • Staan ook getallen op
  • De oren
  • De slurf

Cons

  • Lastig om de vormpjes eruit te halen

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.