Het Beste Speelgoed van Nederland Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Trends

Orbeez Challenge Set | Review

Orbeez Challenge Set | Review 14 januari 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Orbeez

Daar stond het dan, de Orbeez Challenge Set op Fenna haar verlanglijstje. Mocht je nu denken Orbeez? Nou, dat dacht ik ook. Ik had even geen idee wat het was, dus ging op onderzoek uit! Waar dit speelgoed in eerste instantie lijkt op iets waar je weinig aan hebt blijkt het een ware hit! Blijkbaar heeft het niet voor niets de titel ‘Het Beste Speelgoed van Nederland 2021’ in de categorie 10+ op zak.

Wat zijn Orbeez?

Orbeez zijn zachte en squishy waterkralen in verschillende kleuren. Een hele rage is gaande op Tiktok #orbeezchallenge, waarbij je alle mogelijkheden van de Orbeez ziet. Deze kleine soepele squishy waterkralen zorgen voor zowel bij kinderen als bij volwassenen voor een rustgevende zintuigelijke ervaring.

Orbeez

Je kunt de Orbeez op allerlei manieren squishen (knijpen), stuiteren of verpletteren. Gebruik je fantasie en beleef eindeloos speelplezier. Verpletter ze of laat ze drogen en breng ze weer tot leven met water.

De Orbeez Challenge Set

Terug naar de Orbeez Challenge set dat op het verlanglijstje van Fenna (7) jaar stond. De goedheilig man besloot het voor haar mee te nemen en Fenna was door het dolle heen. Maar wat zit er nou precies in de set en wat kan je ermee?

De inhoud

Orbeez Challenge Set
De Orbeez Challenge set is een complete set met maar liefst 2000 Orbeez in de kleuren geel/groen, blauw en rood. Maar dat is niet alles, je kan aan de slag met 6 stuks gereedschappen en je kan alle Orbeez bewaren in de bijgeleverde container met afsluitdeksel.
Orbeez Challenge Set

Hoe werkt de Orbeez Challenge Set?

De Orbeez Challenge set werkt eigenlijk vrij eenvoudig. Bouw de container in elkaar (is wel wat kracht voor nodig). Leg de onderdelen klaar en plaats de Orbeez in de set. Meer dan dit is het niet ter voorbereiding, simpel toch!

Orbeez

Hier gingen de kinderen enthousiast mee aan de slag. Ik dacht nog steeds wat moet je ermee, maar de kinderen waren door het dolle heen. Dit hebben we gezien op Tiktok! Mama, dit is zo leuk! Dus ik liet mij vertellen wat precies de bedoeling was. En dat werd snel duidelijk. Na het plaatsen van de Orbeez werd er met de handen doorheen geroerd, de Orbeez werden in alle gereedschappen geplaatst en al snel kwam de kreet: dit is zo satisfying! Voel, hoe lekker dit voelt! En daar had je het, het rustgevende gevoel waar ik het eerder over had.

Orbeez
De Orbeez voelen glad en glibberig en zijn heel leuk om mee te spelen, maar let op ze stuiteren alle kanten op. Wat de kinderen prachtig vinden, maar een huiskamer vol Orbeez uit de Orbeez Challenge Set is niet waar iedereen op zit te wachten. Hoewel de Orbeez niet giftig schijnen te zijn, heb ik toch liever niet dat onze katten ze eten.

Maar we gaan weer door. Wat de Orbeez krimpen niet alleen wanneer je ze laat drogen. De waterkralen zijn ook heel ‘satisfying’ wanneer je ze plet met het speciale gereedschap om te pletten:

Orbeez pletten
Orbeez pletten
Orbeez pletten
Orbeez pletten

Ja, je ziet het goed. Je kan de waterkralen helemaal vermalen. Je hebt er daarna eigenlijk niet veel meer aan. Maar dit betoverende speelgoed is nog steeds heel leuk ook als ze geplet zijn, aldus mijn kinderen. Ze zijn gewoon ruim twee uur zoet geweest met de Orbeez Challenge set. En heel eerlijk, de set zorgt wel voor rommel. Geplette Orbeez of stuiterende kralen door het huis, niet iedere ouder zit hier op te wachten. Maar twee uur speelplezier zonder schermpje, ik teken ervoor!

Orbeez Challenge Set

Ook leuk om te lezen: Leestip voor TikTok-liefhebbers | De Tiktok Challenge

De set is na het spelen eenvoudig op te ruimen. De waterkralen en gereedschappen passen allemaal in de container. Deksel erop en klaar! Alleen de geplette waterkralen moet je even apart bewaren (of weggooien). Ik had zo mijn twijfels over het opbergen, maar inmiddels weken later zien de Orbeez er nog prima uit. En wanneer ze wat uitdrogen breng je ze weer tot leven met wat extra water. Wat ons, en zeker wat Jamie (9) en Fenna (7) betreft, is de Orbeez Challange Set een aanrader!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.