Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Leestip voor TikTok-liefhebbers | De TikTok Challenge

Leestip voor TikTok-liefhebbers | De TikTok Challenge 2 april 20211 Comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

De TikTok Challenge

Ook hier thuis zijn we volop in de TikTok-fase beland. Vayèn (7) kijkt graag naar TikToks op Youtube en zodra de dansscholen weer opengaan wil ze graag op TikTok-dansles (ja dat bestaat echt). Bij ons viel afgelopen week het boek ‘De TikTok Challenge’ van schrijver Annet Jacobs op de mat. Dit boek is het eerste fictie-boek met de socialmedia-app in de hoofdrol. Het hoofdpersonage heet Nova, die net als Vayén, van haar moeder niet op TikTok mag. 

“Met vlugge vingers doorzoekt Nova de telefoon. Die heeft alleen internet. Behalve de TikTokChallenge-app staat er niets op. Geen contacten. Geen gesprekken, berichten of gemiste oproepen. En ook geen andere apps. Heeft Shang deze telefoon net in haar tas gestopt? Duwde hij haar daarom zo mal voor zich uit? Yin heeft hem natuurlijk alles verteld. Over het socialmediaverbod en de dagelijke appcontrole. Grijp je kans.”

Zoals ik al schreef mag Nova niet op TikTok. Superjammer, vooral omdat haar hele klas – zelfs meester Jaap – meedoet aan een grote TikTok-wedstrijd vol nieuwe challenges. Met Nova’s hulp maken haar klasgenoten de ene na de andere geweldige TikTok. Nova doet ook mee. Stiekem. Met een gevonden telefoon en een geleende naam; die van haar buurjongen Dax. Haar TikToks zijn een groot succes. En zolang niemand weet wie DaXtotheMaX echt is, is er geen probleem. Toch?

De TikTok Challenge is geschikt voor kinderen van 9 tot 14 jaar en heeft 96 pagina’s. Je ziet dat het boek echt op tieners gericht is. Er staan bijvoorbeeld niet overal tekeningen van de personen uit het boek. Maar dat maakt het boek zeker niet saai. Het is juist een heel vrolijk boek met op elke bladzijde kleurrijke doodles. Ook zie je telkens als er in het verhaal een TikTok wordt gemaakt in de kantlijn welke hashtags er bij passen en welk liedje Nova eronder heeft geplaatst. Dus de lezers doen zeker inspiratie op tijdens het lezen voor het boek voor hun volgende TikTok.

Vayèn vond De TikTok Challenge superleuk en tijdens een lange rit in de auto heeft ze hem geen seconde weggelegd. Alleen is de roep om een eigen TikTok-account alleen maar harder geworden. Daarom heb ik nu maar een eigen verborgen account aangemaakt en mag ze daarop gaan experimenteren. Zelf zit ik nu stiekem ook op de app om naar grappige filmpjes te kijken op het socialmedia-platform. Dus wie weet verschijnt er binnenkort de eerste moeder-dochter TikTok Challenge. 

Meer lezen met Karlijn en Vayèn? Lees hier de review over Mijn dikke vette zombiegoudvis

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

One comment

  1. Zo`n boek over TikTok is echt leuk! Mijn dochter is er zelf ook helemaal fan van, ze is wel iets ouder maar vind het super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.