Reviews Speelgoed van het Jaar 2021 Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Spellen en Puzzels

Oma’s woeste waslijn | Help oma de was op te hangen!

Oma’s woeste waslijn | Help oma de was op te hangen! 6 oktober 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Oma's woeste waslijn

Heb jij een jonge spelletjesfan thuis? Let dan goed op! Wij hebben een leuke tip voor je. In het spel Oma’s woeste waslijn van Megableu help jij oma met het ophangen van haar was. En dat gaat uiteraard niet zonder problemen, want er staat nogal wat wind. Dit spel is winnaar van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 in de categorie Kinderspel. Vandaag lees je wat wij van het spel vinden!

Oma’s woeste waslijn

Zoals gezegd is het in Oma’s woeste waslijn de bedoeling dat je oma helpt met het ophangen van haar was. Elke speler (max 4) krijgt een eigen kleur wasgoed, bestaande uit onderbroeken en BH’s van oma. Het is de bedoeling dat je jouw wasgoed aan de lijn hangt. Maar er moet ook met een dobbelsteen gegooid worden. Deze bepaalt de weersvoorspelling. Het kan zijn dat je een buurt moet overslaan, een kledingstuk mag ophangen of juist eentje van de waslijn moet halen. Maar er is ook kans dat er een tornado komt! In dat geval druk je op de tornado-knop op oma’s waslijn. Die gaat dan erg hard draaien. Het kan zijn dat er dus kledingstukken van de waslijn vliegen hierdoor. En het wordt nog gekker. Misschien waait oma’s jurk wel weg en staat ze in haar ondergoed! Dit heeft verder geen functie in het spel, maar is wel erg geestig. Hangen als eerste jouw kledingstukken aan de lijn? Dan heb je gewonnen!

Verkiezing Speelgoed van het Jaar

Oma’s woeste waslijn is de winnaar geworden bij de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 in de categorie Kinderspel. De jury zei hier het volgende over:

Oma’s woeste waslijn is een hilarisch spel voor jonge kinderen. De spelers moeten proberen om als eerste al hun kledingsstukken aan de waslijn te hangen. Een speciale dobbelsteen laat zien wat een kind moet doen: een kledingstuk erbij hangen, een beurt overslaan of juist een kledingsstuk van de waslijn halen. Als de dobbelsteen aangeeft dat het hard waait, dan wordt een knop ingedrukt en gaat de waslijn heel hard rondjes draaien, waarbij oma – aan de waslijn hangend – meedraait. Als ze heel hard gaat kan bovendien haar jurk weg waaien, waardoor oma in haar ondergoed aan de waslijn hangt. Dat zorgt voor veel lol bij de spelers. Het spel vraagt weinig speciale vaardigheden en is vooral spannend (wanneer gaat het hard waaien?) en grappig.

Maar er zijn ook nog publieksprijzen te winnen! Stem op Oma’s woeste waslijn en win toffe prijzen!

Wat vonden wij van het spel?

Wij hebben Oma’s woeste waslijn gespeeld met z’n vieren. Mijn man en ik en onze kinderen Spencer (6) en Jasmijn (4). Het was natuurlijk gelijk al dikke pret door het hele thema. En oma in haar ondergoed, überhaupt ondergoed en ook nog eens een wild ronddraaiende waslijn. Dit kon niet misgaan natuurlijk. En het is ook gewoon een erg geinig spel. Vooral als de tornado komt en de kledingstukken in het rondvliegen hebben de kinderen de grootste lol. Onze kids vinden Oma’s woeste waslijn ontzettend leuk en het komt hier dan ook geregeld op tafel. Leuke aanvulling op de spelletjeskast!

Meer Megableu? Lees hier onze review van Bank Attack.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.