Reviews Speelgoed van het Jaar 2020 Speelgoed verkiezingen Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Bank Attack van Megableu

Bank Attack van Megableu 15 oktober 201914 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Bank Attack Megableu

Heb je altijd al een bank willen overvallen, maar ga je liever niet de gevangenis in? Dan hebben wij de oplossing: Bank Attack van Megableu. Tijdens dit spel heb jij 5 minuten de tijd om de bankkraak van de eeuw te verwezenlijken. Gaat het jullie lukken?

Wat is Bank Attack?

Bank Attack van Megableu is dus een spel waarbij je een bank gaat overvallen. Dit doe je niet alleen, maar met behulp van je medespelers. Het is een zogenaamde coöperatief spel om samen te leren werken in teamverband. Lukt het jouw team de bank te overvallen?

De inhoud

Het spel bestaat uit een elektronische kluis, 12 goudstaven, 8 gereedschappen, 20 geldbriefjes en de spelregels. De kluis werkt op 3 AA batterijen, deze worden er net bijgeleverd.

De inhoud

Hoe werkt het?

Tijdens het spel Bank Attack werk je met een team en dit team kan bestaat uit minimaal twee en maximaal vier teamleden. Voor het spel start zet je de kluis op tafel, maak je drie stapeltjes geld (1,3 en 5 miljoen) en leg je het gereedschap klaar. Vervolgens activeer je de kluis door op een knop te drukken, de kluis vraagt om een rol te selecteren. Hierbij kan je kiezen uit:

  • Hacker
  • Money Man
  • Lookout
  • Explosieven expert

Elk teamlid heeft een eigen kant van de kluis met een knop in het midden. Hiermee selecteer je vervolgens het niveau van het spel. Bank Attack heeft 5 niveaus en nog een bonus niveau. Om te starten is het aan te raden om met level 1 te beginnen.

Gezelschapsspel Megableu

Na het selecteren van het aantal spelers en het niveau start het spel. De elektronische kluis geeft je opdrachten en die moeten worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld ‘Pak de laptop’, in dit geval pak je de laptop en leg je deze neer. Een andere opdracht kan zijn ‘Gebruik de zaklamp’, in dat geval moet de speler met de zaklamp zo snel mogelijk op de knop drukken. Soms moet je met zijn allen tegelijk drukken of gereedschappen uitwisselen. De Money Man heeft nog een extra taak en dat is geld pakken wanneer de kluis dit aangeeft! Lukt het jullie om zonder fouten alle opdrachten uit te voeren dan zal je zien dat de goudstaven uit de kluis omhoog komen, maar dit is lastiger dan je denkt! Lukt het niet dan zal de sirenen van de kluis afgaan en staat binnen no-time de politie voor de deur.

Wat vinden wij van het spel?

Een uitdaging! Bank Attack is echt een hele leuke en spannend uitdaging, geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar oud. Met Jamie (7 jaar) en Fenna (5 jaar) hebben we het spel uitvoerig getest. Hoewel Jamie het liefste bij niveau 5 begon, deden \we dat toch maar niet. En het eerste niveau was een prima oefening, want het is lastiger dan je denkt. Druk je te laat op een toets dan heb je een fout gemaakt en bij drie fouten heb je verloren.

Bank Attack Megableu

We hebben het later nog eens met een aantal volwassenen gespeeld en ook dan blijft het een uitdaging om geen fouten te maken. Het moeilijkste niveau hebben we nog niet gehaald! Het spel is uitdagend, leert je samenwerken maar ook concentratie en snelheid zijn belangrijk.

Speelgoed van het Jaar België 2019

Wij zijn niet de enigen die enthousiast zijn over het spel Bank Attack van Megableu. Dit spel is namelijk de winnaar van de verkiezing Speelgoed van het Jaar in België, in de categorie gezelschapsspellen!

Ook leuk om te lezen: What Do You Meme van Megableu

Bank Attack

€26,95
9

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

9.0/10

Pros

  • Spannende uitdaging
  • Coöperatief spel, leuk om met vrienden of familie te spelen

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

14 comments

  1. Echt een spel voor mijn zoon en ik…we houden van puzzelen en hiermee wordt ook nog onze fantasie geprikkeld van een bankoverval.

  2. Altijd leuk om nieuwe spellen te ontdekken. Een spannend en uitdagend spel, wij houden er van. Mijn zoon gaan de uitdaging meer dan graag aan!

  3. Onze zoon Jayden van 7 is een echt boefje, erg bezig met ontdekken en uitvinden nu hij in groep 4 zit zeer leergierig geworden vooral met nieuwe dingen ontdekken dit zou weleens de Sint topper voor hem kunnen zijn ! Verheug mij er al op om samen met hem de kluis te kraken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.