Games en Elektronica Speelgoed van het Jaar 2018 Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Nintendo Labo – Creatief met de Nintendo Switch

Nintendo Labo – Creatief met de Nintendo Switch 8 mei 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Nintendo Labo geeft je de mogelijkheid om te gamen met speelgoed dat je zelf maakt! Zo wordt het spelen op de Nintendo Switch ineens veel leuker en creatiever. Je leert bouwen en doet nieuwe ontdekkingen terwijl je toch ook met een spelcomputer bezig bent. Handig of niet?

Wat is de Nintendo Switch?

Voordat je aan de slag kunt met Nintendo Labo is het belangrijk om te weten dat je hier een Nintendo Switch console voor nodig hebt. De Nintendo Switch is een gamesysteem dat je kunt gebruiken om te gamen op de televisie (zoals bij een PlayStation, Xbox en Wii), maar daarnaast is het een draagbaar systeem. Ook onderweg of bij een vriendje of vriendinnetje thuis kan je hier mee spelen! Bekijk het filmpje hieronder om een goed beeld te krijgen van de Nintendo Switch!

En dan nu: Nintendo Labo

 De Nintendo Switch is natuurlijk al een hele tijd op de markt, vandaar dat we doorgaan met Nintendo Labo. Deze is op 27 april 2018 gelanceerd en dus pas op de markt. Bij de aankoop van een Nintendo Labo set krijg je een cartridge met te gebruiken software en kartonnen bouwpakketten om aan de slag te gaan. De controllers en de Nintendo Switch worden in de kartonnen bouwsels verwerkt om de zogeheten Toy-cons tot leven te brengen. Je knutselt alles eenvoudig in elkaar door de digitale instructies op het scherm te volgen. Vervolgens wordt elke Toy-Con tot leven gewekt. Tijdens het bouwen ontdek je hoe de achterliggende technologie werkt en zul je verschillende manieren ontdekken om met de Toy-Cons te spelen.

Nintendo Labo mixpakket

Nintendo Labo MixpakketOp dit moment zijn er drie verschillende pakketten te koop waaronder het Nintendo Labo mixpakket. Het mixpakket laat je o.a. een volledige werkende piano met dertien toetsten maken! Wanneer je deze combineert met de Nintendo Switch en de rechter Joy-Con kan je zelf piano spelen. Zo kunnen opkomende muzikanten experimenteren met eigen muzikale creaties. Ga je liever een stukje rijden op een motor? Ook geen probleem! Je kunt een werkend stuur bouwen, waarin een Joy-Con wordt verwerkt. Vervolgens druk je op de startknop en draai je aan het rechter handvat om gas te geven!

Nintendo Labo robotpakket

Nintendo Labo RobotpakketBen je fan van robots? Dan is het Nintendo Labo robotpakket echt iets voor jou! Met dit pakket bouw je een draagbaar robotpak. De linker- en rechter Joy-Cons plaats je in de voorziene gleuf van de rugzak en het vizier. Vervolgens bestuur je de robot die je op de televisie ziet wanneer je de Nintendo Switch in de houder plaatst. Met het pak aan valt er ontzettend veel te ontdekken, bijvoorbeeld de robot-stand waarmee je gebouwen en vliegende schotels kunt vernietigen. Bekijk hier wat je allemaal met het robotpakket kan >

Nintendo Labo accessoirepakket

Tot slot nog een kleine pakket, het accessoirepakket. Met deze handige materialen set kan je alle Nintendo Labo creaties versieren met o.a. stickers, tape en stencils!

Hebben jullie de Nintendo Labo producten al eens geprobeerd?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.