Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Spellen en Puzzels

My First La Cucaracha, voor kindjes vanaf 3 jaar!

My First La Cucaracha, voor kindjes vanaf 3 jaar! 16 december 2020Leave a comment

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

My First La Cucaracha

Normaal ben ik niet zo van de kakkerlakken, maar een moeder-kakkerlak die haar baby’s te eten moet geven klinkt al leuker hè? My First La Cucaracha van Ravensburger is een vrolijk en kleurrijk bordspel voor kindjes vanaf 3 jaar!

Dit zit er in de doos van My First La Cucaracha!

  • 1 bewegende mama kakkerlak
  • 1 plankenvloer (die bestaat uit 2 delen)
  • 4 voorraadkisten
  • 16 voerballetjes (in 4 kleuren)
  • 4 voorraadkisten-plaatjes (voor de 4+ variant)
  • 2 hekken (ook voor de 4+ variant, 1 daarvan is reserve)
  • De spelregels

Het spel

Alles draait in dit spel om mama kakkerlak en haar kindjes. Haar 3589 nakomelingen hebben honger en dus is het een fulltime job voor haar om eten voor ze te regelen! Ze flitst door de voorraadkamer en doet haar best om zoveel mogelijk eten door de kieren en gaten van de planken te schuiven. Het is de bedoeling dat de spelers haar helpen om zoveel mogelijk voedsel te verzamelen.

Alle spelers krijgen een kaartje met daarop 1 kleur balletjes. De zogeheten voedselballetjes.

Alle spelers leggen vervolgens één van hun voedselballetjes op het speelveld. De jongste speler zet mama kakkerlak vervolgens aan en zet haar op het speelveld neer. De kakkerlak duwt vervolgens tegen de balletjes aan en zo vallen ze in de gaatjes van het speelveld. Als er een balletje in een gat is gevallen mag de speler van die kleur weer een nieuw balletje op het veld zetten. Als een speler alle balletjes op heeft wint hij of zij!

De 4+ variant

Voor kinderen boven de vier is er ook een moeilijkere variant bedacht. Iedereen krijgt een kaartje waar voedsel op staat. De kleuren groente zijn de kleuren balletjes die de speler moet verzamelen.

Nu speel je het spelletje niet allemaal tegelijk, maar om de beurt. De speler die aan de beurt is legt de kleuren balletjes die hij moet verzamelen op het parcours. De kakkerlak gaat vervolgens aan en rijdt een rondje totdat hij stopt bij het hekje. Alle kleuren balletjes die in de gaatjes zijn gevallen mag de speler op zijn kaart leggen. Daarna is de volgende aan de beurt.

Wie als eerste alle balletjes op zijn kaartje compleet heeft wint!

Dit vinden de kinderen ervan

We hebben het nu al een paar keer gespeeld met de kinderen en ze zijn heel enthousiast over het spel. Vooral over de bewegende kakkerlak. Het is ook echt een grappig gezicht hoe dat beestje over het spelbord raast.

Het spel is kleurrijk vormgegeven en dat is daardoor voor kinderen super aantrekkelijk. Onze kleuter moet nog een beetje wennen aan het competitieve aspect omdat hij nog niet zo goed tegen zijn verlies kan. Maar ik vind het juist wel goed dat hij op deze manier kennis maakt met spelletjes spelen!

Het is vooral heel erg leuk om met z’n vieren te doen. Wij als ouders en onze zoon van 4 en dochter van 6. Dan moedigen we allemaal mama kakkerlak aan om onze voedselballetjes in de gaten te schuiven. Heerlijk hoe die kinderen er in op gaan. Het voelt een beetje als een hamster race haha.

Je kunt het spel spelen met maximaal 4 spelers. Het duurt elke keer een paar minuten. Gezellig om erbij te pakken!

Ook leuk om te lezen: La Caracula van Ravensburger!

La Cucaracha van Ravensburger

€36,-
8.6

Speelplezier

9.0/10

Vormgeving

9.0/10

Prijs

7.7/10

Pros

  • Super grappig
  • De kakkerlak is heel tof gemaakt

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.