999 Games Reviews Speelgoed van het Jaar 2018 Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Het Muse kaartspel van 999 Games

Review | Het Muse kaartspel van 999 Games 24 oktober 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Het Muse Kaartspel van 999 Games

Het kaartspel Muse van 999 Games is een partyspel voor twee teams. Samen met je teamgenoten is het de bedoeling dat je het andere team verslaat. En dit alles in een sprookjes/fantasy-achtig thema. Elk team heeft een ‘muze’ die een aanwijzing mag geven aan de andere teamgenoten, dus dit maakt het een uitdagend spel. En dit spel is ook nog eens genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar’ 2018!

Wat is het Muse kaartspel?

We hebben het al in het kort uitgelegd. Het Muse kaartspel van 999 Games is een partyspel. De strijd barst los tussen twee teams, waarbij beide teams het elkaar moeilijk proberen te maken op een bijzondere manier. Een lastig inspiratiekaart maakt het spel een stuk moeilijker.

De inhoud

We benoemen het al steeds, het spel Muse is een kaartspel. Het zal je dan ook niet verrassen dat de inhoud van het doosje bestaat uit kaarten. Het spel bevat 84 grote meesterwerkkaarten, 32 inspiratiekaarten, 1 extra spelregelkaart en de spelregels.

Muse kaartspel van 999 Games - inhoud

Hoe werkt het?

Ter voorbereiding van het spel dienen alle spelers verdeeld te worden over twee teams. De meesterwerkkaarten en de inspiratiekaarten worden geschud en jullie zijn klaar om de eerste ronde te spelen. Eén van de teams neemt 6 meesterwerkkaarten en 2 inspiratiekaarten. Het team bekijkt deze kaarten en maakt een keuze, hierbij mogen ze één meesterwerkkaart en één inspiratiekaart geven aan de muze van het andere team. Elke rond bepaald het spelende team wie de muze is binnen het team. Wanneer de muze de kaarten heeft, leest hij/zij de inspiratiekaart voor. Dit kunnen verschillende opdrachten zijn, zoals bijvoorbeeld:

Het kaartspel Muse van 999 Games - inspiratiekaarten

De muze moet nu voldoen aan de gekregen opdracht. Staat daar ‘Neurie een melodie’ dan moet de muze een melodie neuriën. Over deze melodie moet goed nagedacht worden want aan de hand van deze melodie moeten de andere spelers het juiste meesterwerk weten te achterhalen. De muze heeft het meesterwerk ook gezien en na het neuriën van de melodie wordt dit meesterwerk geschud met nog vijf andere kaarten. De kaarten worden open op tafel gelegd en het is nu aan de rest van het team om het juiste meesterwerk te kiezen.

Het kaartspel Muse van 999 Games - meesterwerkkaarten

Kiest het team de juiste kaart, dan mogen zij deze kaart houden. Kiest het team de verkeerde kaart? Dan gaat deze kaart naar het andere team. Het team dat als eerste vijf meesterwerkkaarten heeft verzameld wint het spel!

De verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018

Het Muse kaartspel van 999 Games is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2018’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over Muse van 999 Games zegt de jury het volgende:

Muse is een listig spel waarbij je creatief je tegenstanders moet omzeilen, maar ook hun creativiteit op de proef moet stellen. Prachtige vormgeving.

Wat vinden wij ervan?

Wij hebben het spel tijdens een weekendje Center Parcs met zijn vieren gespeeld. We moesten even goed lezen, maar toen we het spel eenmaal door hadden gingen we ervoor. De inspiratiekaarten leveren grappige momenten op, zoals bij het neuriën van een melodie! En het spel blijkt dan ook uiteindelijk soms nog lastiger te zijn dan verwacht. Als muze denk je misschien een inspiratiekaart goed uit te voeren, de hint lijkt overduidelijk. Maar wanneer er nog 5 extra meesterwerkkaarten in het spel worden gevoegd, dan blijkt de keuze soms toch echt ontzettend lastig. Volgens ons is het spel nog leuker als je dit met een nog grotere groep gaat spelen. En de groep kan natuurlijk zo groot zijn als je zou willen, zolang deze groep maar wordt verdeeld in twee teams.

Het Muse kaartspel van 999 Games

Leestip: Treelings | Vuurvliegjes bereiden festival voor

Het spel is ook nog eens heel mooi vormgegeven. Op de foto hierboven is het te zien, ook de extra spelregelskaart is extra mooi vormgegeven. Dus naast dat het Muse kaartspel van 999 Games leuk is om te spelen, is het ook nog eens heel mooi om te zien (of te krijgen!).

Hebben jullie het Muse kaartspel van 999 Games al eens gespeeld?

Het Muse Kaartspel van 999 Games

€19,95
8.7

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

8.5/10

Speelplezier

8.5/10

Pros

  • Goede kwaliteit
  • Kan met een grote groep gespeeld worden
  • Mooi vormgegeven
  • Zorgt voor hilarische momenten

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.