Baby en Peuter Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Verlopen winacties

Muis bestaat 30 jaar

Muis bestaat 30 jaar 7 maart 20208 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Muis boekjes 1

Hieperdepiep hoera! Muis bestaat 30 jaar! In 2020 is het namelijk al 30 jaar geleden dat Lucy Cousins dit geliefde karakter bedacht. Om de verjaardag van Muis te vieren, verschijnen er vier nieuwe boeken over Muis en haar vriendjes. Deze gelegenheid willen we bij Alles Over Speelgoed natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Lucy Cousins

Lucy Cousins is wereldwijd een van de bekendste kinderboekenmaaksters. Haar boeken fascineren baby’s, peuters en kleuters door hun kinderlijke eenvoud, duidelijke lijnen en heldere, primaire kleuren. De aansprekende avonturen van de personages weerspiegelen de dagelijkse ervaringen die jonge kinderen elke dag opdoen. Over haar boeken zegt ze: ‘Ik teken vanuit het hart. Ik probeer te bedenken wat kinderen leuk vinden door terug te grijpen op mijn eigen kinderlijke instincten.’

Muis boekjes 1

Nieuwe boekjes van Muis

Zoals gezegd verschijnen er meerdere nieuwe boekjes om de 30e verjaardag van Muis te vieren. Zo is er het boekje Muis is jarig. In dit boekje nodigt ze haar vriendjes uit op haar feestje. Het is een vrolijk boekje waarin een kind alles herkent wat bij een verjaardag hoort. Van kaartjes maken en versturen, een taart bakken en versieren, je verkleden voor het feest, ballonnen, vriendjes met cadeautjes tot samen eten en drinken aan de feesttafel. Muis’ knuffel Panda doet met alles mee.

Wij hebben dit boekje ook ontvangen en vooral onze dochter Jasmijn (3) is er helemaal weg van. Ze begint elke keer spontaan ‘Lang zal ze leven’ te zingen als het boekje tevoorschijn komt.

Daarnaast zijn er boekjes met woordjes en andere leuke weetjes uitgekomen: De dieren van Muis en Muis Ontdekt. Dit zijn boekjes waarin kinderen allerlei nuttige dingen leren zoals allerlei soorten dieren, de seizoenen en welke kleur je krijgt als je twee kleuren mengt.

Muis boekjes 1

Het zijn echt superleuke boekjes. Ons zoontje is 5 en hij vindt deze boekjes ontzettend leuk. Hij oefent de seizoenen er mee en hij vindt het leuk om alle namen van dieren te leren. Hier staan niet alleen simpele dieren zoals koe en kip. Nee, ook de mestkever en het stekelvarken komen voorbij.

Muis boekjes 1

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

8 comments

  1. Kleine Yarah vind liefen muis heeeel leuk, geniet van de plaatjes en t voorlezen ?
    Muis is echt haar favoriet ??

  2. Ik heb geen facebook (privéredenen), maar volg Bloglovin.
    Graag had ik meegedaan voor mijn kleindochter, die al een beetje leert lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.