Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Mijn spook en ik |  Hulpspook kwakabubbelhuppelappeltaart

Mijn spook en ik |  Hulpspook kwakabubbelhuppelappeltaart 9 mei 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Mijn spook en ik

Spencer (8) had gisteren in één keer een boek uit: Mijn spook en ik. “Het gaat over dat iedereen wel eens bang is, mama!”, aldus Spencer. Een boek met een boodschap dus.

Mijn spook en ik

Mijn spook en ik is een boek van Edward van de Vendel, met illustraties van Floor de Goede. Het is een boek voor de beginnende lezer, dus op de pagina’s staan niet enorme lappen tekst en ook zijn het vrij grote letters. Het boek gaat over Yas. Hij kreeg bezoek van een spookje. Een hulpspook dat kwakabubbelhuppelappeltaart heet; kortweg Kwaak. Kwaak komt hem helpen met zijn angsten. Dat vindt Yas raar want hij is helemaal nergens bang voor! Maar als ze samen door de straat lopen, ontdekken ze dat er meer mensen zijn met angsten. En dat Yas zelf ook wel eens bang is. Eigenlijk is elke angst een soort hulpspook dat je kan helpen om het te overwinnen.

Ik ben dus echt geen schijthaas.
Ik durf alles.
Ik speel in de zee als het koud is.
Ik speel in de zon als het heet is.
Hé – ik praat zelfs met de juf van groep acht!
(Oké, dat is niet waar,
het is een heks,
echt waar.)

Wat vond Spencer van het boek?

Spencer is 8, maar is qua lezen al een stuk verder. Mijn spook en ik was qua niveau dan ook eigenlijk te makkelijk voor hem. Maar desondanks vond hij het een erg leuk boek. Het hulpspook vond hij erg grappig. Vooral omdat hij alle bangeriken een schijthaas noemde. En best vaak ‘schijt’ zei überhaupt. Daarmee was Spencer al om. Het verhaal was goed te begrijpen voor hem. Al met al een leuk boek dat we zeker bewaren voor als onze dochter iets groter is.

Meer lezen? Lees hier onze review over Smaakspoken.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.