Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Mijn boek vol slimme weetjes | Review

Mijn boek vol slimme weetjes | Review 10 november 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Mijn boek vol slimme weetjes

Stellen jouw kinderen ook zoveel vragen? Spencer (8) vraagt me de hele dag door van alles. Meestal dingen waar ik het antwoord niet op weet en dan moet Google eraan te pas komen 😉 Daarom is hij ook gek op boeken met allerlei grappige feitjes en weetjes. Thuis hebben we meerdere boeken van de serie 321 superslimme dingen die je moet weten. Zo reviewden we eerder 321 superslimme dingen die je moet weten over natuur. Van de schrijfster van deze serie, Mathilda Masters is nu een nieuw boek uit: Mijn boek vol slimme weetjes. Wij kregen het toegestuurd!

Mijn boek vol slimme weetjes

Mijn boek vol slimme weetjes is een hardcover en telt maar liefst 160 pagina’s. Het boek is verdeeld in allerlei thema’s, denk aan ruimte, lichaam, natuur en wetenschap. Per thema staat een stuk uitleg, losse weetjes, maar op mopjes en zelfs een quiz! Kortom; meer dan genoeg te ontdekken. En wat leer je dan zoal? Dankzij het boek weet Spencer nu wat geluid eigenlijk is, dat je drol gelijk naar de bodem van de wc moet zinken en wat de allerkleinste dinosaurus is.

Wat vindt Spencer van het boek?

Dit is helemaal in Spencer zijn straatje. Allemaal nieuwe dingen leren en dan ook nog eens moppen erbij. Mijn boek vol slimme weetjes ziet er dan ook ontzettend vrolijk en uitnodigend uit. Alles is heel erg kleurrijk en nodigt uit tot lezen. De quiz en de mopjes tussendoor zijn een mooie afwisseling en houden het boek boeiend. Met de mooie hardcover is het een mooi boek om in de boekenkast te hebben. Spencer pakt het boek graag tussendoor er even bij en komt dan weer met allemaal feitjes en mopjes aanzetten. “Mama, waarom zwemmen haaien in zout water?”. Om vervolgens al te verklappen: “Omdat water met peper hen doet niezen”. En natuurlijk zelf het allerhardst te lachen. Dit boek is echt een beauty en wij gaan er thuis nog veel plezier van hebben!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.