Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

321 superslimme dingen die je moet weten over natuur

321 superslimme dingen die je moet weten over natuur 29 augustus 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

321 superslimme dingen die je moet weten over natuur c3

Voor nieuwsgierige kinderen zijn boeken ideaal! Lezen is goed voor ze en ze leren er ook nog eens veel van. Eerder vertelden we jullie al over de serie: 321 superslimme dingen van Mathilda Masters en bespraken we 123 superslimme dingen die je moet weten over het klimaat. En nu is er een nieuw deel uit: 321 superslimme dingen die je moet weten over natuur.

321 superslimme dingen die je moet weten over natuur

321 superslimme dingen die je moet weten over natuur is een boek vol weetjes over bomen, planten, bloemen, dieren, mossen, microben en nog zoveel meer. En je leert in het boek echt van alles. Hoe werkt bestuiving, hoe werkt het als je een plant stekt? En hoe dansen huisspitsmuizen de polonaise? De ringen van een boom vertellen niet alleen hoe oud een boom is, maar ook over het verleden van de boom. Het boek is ontzettend breed en geeft mega veel informatie. Een leerzaam boek dus voor kinderen van 9 jaar en ouder.

Wat vinden wij van het boek?

Ons zoontje is 8 en dus iets jonger dan de aangeraden leeftijd. Maar hij kan goed lezen en verslindt alles qua boeken. Ook is hij erg nieuwsgierig en stelt een heleboel vragen op een dag. Daarom zijn dit soort boeken als 321 superslimme dingen die je moet weten over natuur ideaal voor hem. Het is niet het type boek dat je in één keer uitleest, maar meer een naslagwerk dat hij af en toe pakt om weer een stuk over een nieuw onderwerp te lezen. Ook vindt hij het leuk om het op te zoeken als hij een bepaalde plant of boom heeft gezien om er zo meer over te lezen. En wij steken er ook nog wat van op!

Zoals we gewend zijn van deze serie is het vlot geschreven en staat er bizar veel informatie in. Echt een leuk boek voor op de boekenplank waar je jaren plezier van hebt!

321 superslimme dingen die je moet weten over natuur c3

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.