Baby en Peuter Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Mijn ABC boek van Little Dutch | Review

Mijn ABC boek van Little Dutch | Review 16 mei 2023Leave a comment
Mijn ABC Boek Little Dutch

Eerste woordjes, cijfers, vormen en kleuren. Het zijn allemaal dingen waar Lynn (1,5 jaar) nu volop mee bezig is. Ze vindt het geweldig om woordjes te zeggen of het plaatje bij een woord te zoeken. Naast woordjes, zijn losse letters ook een must om te leren. Daar is Mijn ABC boek van Little Dutch ideaal voor. 

Letters leren met Little Dutch

Mijn ABC boek van Little Dutch is een mooi boek van A4 formaat. Elke pagina heeft een letter uit het alfabet. De letter staat bovenin de pagina in een kleine letter en hoofdletter afgebeeld. Bij elke letter zie je een aantal dingen die met die letter beginnen. Zo leer je niet alleen een losse letter, maar leer je er gelijk een aantal woordjes bij. 

Zo zie je bij de letter H bijvoorbeeld een helikopter met een hamster en haan. De hamster vist een hamburger uit de lucht. Bij de letter R zie je een rat kijken door een raam met een roos in de hand en buiten zie je een ruimteschip vliegen. Zo heeft elke letter weer andere dingen die staan afgebeeld.

De kleuren in het boek zijn pastel, zoals alles van Little Dutch is. Het is daarom een erg mooi en rustig boek. Er staan relatief veel plaatjes in, maar doordat de kleuren wat neutraler zijn, oogt het niet druk. Het boek is van stevig karton, dus helemaal dreumes proef.

Het alfabet leren

Het alfabet leren is nog vrij lastig voor Lynn, daar is ze nog te jong voor. Maar ze kan wel steeds meer losse woordjes zeggen en korte zinnen beginnen ook te komen. Als ze bijvoorbeeld een bal ziet, dan zegt ze ook bal. Dit is ook zo bij een boot en bij een boom bijvoorbeeld. Zo herkent ze best wat dingen in het Mijn ABC Boek en die benoemt ze dan. Ik probeer haar dan te laten zien met welke letter dit woord begint, zodat ze dat gelijk erbij leert.

Het is een erg mooi en overzichtelijk boek dat zeer geschikt is als kennismaking met de verschillende letters uit het alfabet. Ik zal dit boek de komende tijd nog vaak aan Lynn voorlezen verwacht ik.

Lees hier meer over boeken van Little Dutch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.