Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Memoarrr – zoek de dieren op het eiland

Review | Memoarrr – zoek de dieren op het eiland 5 mei 20188 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Review Memoarrr

Iedereen kent het spel memory wel! Bij onze kinderen is het favoriet, dus wij moeten er regelmatig aan geloven. Maar bij memory denken jullie vast aan een spelletje voor (kleine) kinderen. Hoe leuk is het dus dat er een spel op de markt is waarin memory verwerkt zit, maar het is toch ook voor volwassenen veel uitdagender! We vertellen je graag meer over het spel Memoarrr!

Wat is Memoarrr?

Memoarrr is een memo spel dat uitdagend is voor alle leeftijden (vanaf 8 jaar). Een heerlijk spel om eens even je geheugen goed te trainen. De regels zijn eenvoudig en het spel heeft een snelle doorlooptijd. Je speelt het al met 2 spelers, maar met meerdere spelers wordt het nog leuker! Het spel wordt geleverd in een klein doosje en het bevat diverse memo spelkaarten.

Review Memoarrr

Hoe speel je Memoarrr?

Je zult wellicht denken waarom de naam Memoarrr? En de memo lijkt daarin vrij duidelijk, maar de Arr dan? Juist ja, de schat die je moet verzamelen in het spel Memoarrr is verstopt door een piraat! En het is de bedoeling dat jij zoveel mogelijk diamanten uit deze schat verzameld.

Memoarrr

Het spel is vrij eenvoudig. Aan de hand van het aantal spelers wordt er een aantal vulkanenkaarten neergelegd, je hebt verder de schatkaarten nodig en de kaarten met de dieren! De schatkaarten worden geschud en gedekt op tafel gelegd. Ook de dierenkaarten worden geschud en vervolgens gedekt om de schat heen gelegd, zoals op de afbeelding hierboven (een speelveld van 5 x 5 kaarten). Vervolgens mag iedere speler de drie middelste kaarten van de onderste rij bekijken, deze kaarten worden gedekt teruggelegd en het spel kan beginnen!

Memoarrr

De dierkaarten bestaan uit kaarten met verschillende dieren en verschillende achtergronden, zoals je op de afbeelding hier boven kunt zien. En de dieren en de achtergronden zijn van belang in dit spel. De speler die aan de beurt is mag namelijk een willekeurige kaart omdraaien. Is dat bijvoorbeeld een kaart met een pinguïn in de jungle? Dan is het de bedoeling dat de volgende speler een kaart omdraait of met een afbeelding van de pinguïn of een afbeelding met een jungle achtergrond. Draai je de juiste kaart om dan is de volgende speler aan de beurt en mag je nog meespelen. Draai je de verkeerde kaart om dan speel je deze rond niet meer mee. Elke ronde duurt net zo lang totdat iemand een fout maakt. De speler die als laatste over blijft heeft de rond gewonnen en mag een schatkaart van de stapel pakken. Deze wordt weggelegd en pas aan het einde van het spel bekeken. Wanneer alle schatkaarten zijn verdeeld wordt er gekeken wie de meeste diamanten heeft verzameld en die speler heeft gewonnen!

Wat maakt Memoarrr zo leuk?

Memoarrr is een heel leuk spel voor jong en oud! Het spelletje lijkt op het eerste gezicht eenvoudig, maar door alle verschillende dieren en verschillende achtergronden bleek het soms toch best lastig te zijn! Probeer maar eens te onthouden wat waar ligt, makkelijker gezegd dan gedaan. Maar dat maakt het spel ook erg leuk om te spelen. Een heerlijk familiespel, wat ook nog eens eenvoudig mee genomen kan worden op vakantie!

Ook leuk: Genius fun & go!

Memoarrr

€14,95
8.3

Prijs

8.5/10

Kwaliteit

8.0/10

Speelplezier

8.5/10

Pros

  • Voor jong en oud
  • Geheugenspel
  • Uitdagend
  • Origineel

Cons

  • Bij memory denk je aan wat stevigere kaarten, dit zijn meer speelkaarten

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

8 comments

  1. Ik doe voor mijn spelletjesgirls. Yara en luci doen graag spelletjes met papa en mama of hun vriendinnetjes. Dit spel lijkt me erg leuk voor hen.

  2. Het lijkt me een heel erg leuk spel. Ik doe dan ook met veel plezier voor de klei kinderen mee.

  3. Zou zalig zijn deze te mogen spelen met de kleinkinderen, als ze op vakantie komen sluiten wij onze dag graag af met een gezelsschapsspel

  4. Wat een leuke winactie, ik maak graag kans op dit memory spel. Ik volg je via Facebook (op je bericht gereageerd, geliked en gedeeld), Twitter en Instagram.

  5. Memory was vroeger mijn lievelingsspel. En onze dochter van 9 begint eindelijk van spelletjes te houden. En laat pinguïns nu haar lievelingsdieren zijn. En de piraat vind mijn man wel leuk. Denk dat dit wel een leuke nieuwe uitdaging is en daarom doen we graag mee met deze winactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.