Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Spellen en Puzzels

Masha en de Beer spellen van Tactic

Masha en de Beer spellen van Tactic 21 november 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Masha en de Beer spellen

Onze kindjes zijn helemaal weg van Masha en de Beer. Ze kijken het geregeld op Netflix en ook zijn we naar de theatervoorstelling geweest. Ik had dan ook twee heel enthousiaste kindjes thuis toen we van Tactic twee Masha en de Beer spellen opgestuurd kregen om te testen!

Masha en de Beer spellen

We kregen zoals gezegd twee Masha en de Beer spellen opgestuurd: memorize (memory) en Race to the treehouse.
Allereerst het memory spel. Hierbij spreekt natuurlijk voor zich wat de bedoeling is. Onze kindjes (bijna 5 en bijna 3) vinden memory superleuk en memory met de karakters van Masha en de Beer is natuurlijk extra leuk. We pakken dit spel geregeld uit de kast als we weer memory gaan spelen samen. De plaatjes zijn heel erg vrolijk en kleurrijk!

Masha en de Beer spellen
Masha en de Beer spellen

Race to the Treehouse

Het andere spel dat we kregen is Race to the Treehouse. Dit spel wordt aangeraden voor kinderen van 4 jaar en ouder.

Masha en de Beer spellen

Inhoud:

  • Speelbord (4 delen)
  • 4 speelfiguren
  • 4 kunststofvoetjes
  • Speciale dobbelsteen
  • Spelregels

Bij dit spel is het de bedoeling dat je jouw karakter zo snel mogelijk naar de top van de berg brengt. Het is een grappig spel, want je bouwt je eigen berg met het speelmateriaal. Dat ziet er dan zo uit:

Masha en de Beer spellen
Masha en de Beer spellen

Gooi met de dobbelstenen en race zo naar de top van de berg, waar de boomhut van de beer is. Tijdens de race kom je ladders tegen. Sommige zijn goed en brengen je verder, maar er zijn ook ladders die je juist terugzetten. Ben je als eerste boven? Dan heb je gewonnen!

Ons oordeel

De Masha en de Beer spellen zijn allebei een succes thuis. Het memory spel is echt superleuk, mooi vormgegeven en een absolute aanrader. Met Race to the Tree House hadden we een probleempje. Het lukte namelijk met geen mogelijkheid om de poppetjes in de plastic voetjes te zetten. Deze waren veel te krap. Ik heb het geprobeerd met de beer, maar zoals je hieronder op de foto kunt zien raakt het dan beschadigd als je door duwt. Je kunt zien dat het hoekje al is beschadigd. Ik wilde de karakters niet stuk maken en heb dus niet doorgeduwd. Uiteindelijk hebben we het spel dus met pionnen van een ander spel gespeeld.

Masha en de Beer spellen

Ondanks dat is het spel heel erg leuk. Het is makkelijk te begrijpen en daardoor ook voor jonge kinderen te doen. Vooral ons zoontje had er erg veel pret in, vooral natuurlijk als hij won van mama 😉 De spellen zijn niet duur en je kunt ze dus voor een zacht prijsje kopen. Ze staan allebei garant voor lang speelplezier!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.