Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Marie Boe | Lees het nieuwe deel!

Marie Boe | Lees het nieuwe deel! 15 april 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Marie Boe

Ken je de boeken over Marie Boe al? Dit zijn boeken van Michael Reefs. Het eerste deel Het spook van villa Donkerhout was al een enorm succes en vandaag verschijnt het tweede deel: Het magische moeras. Om de lancering van het tweede deel te vieren heeft uitgever Billy Bones een coole digitale speurtocht georganiseerd. En daar is deze blog onderdeel van!

Marie Boe

Marie Boe is een meisje dat woont op Zilvermaaneiland. Het is een prima plek om te wonen, maar sinds het verlies van haar oma is Marie wel verdrietig, ze mist haar oma heel erg. Ook vindt ze het vreemd dat je niet van het eiland kunt vertrekken. Zodra je dat probeert, duwt de wind je weer terug. Maar op een dag ziet Marie een bootje richting het eiland komen. Er zit niemand in, maar ze vindt er wel de koffer van haar overleden oma in. Dit is de start van een boek vol avontuur en spanning. Samen met haar beste vriend Jasper gaat Marie op onderzoek uit en ontdekken ze het geheim van Zilvermaaneiland. Wat dat is en wie de mysterieuze Geestenkoning is, ga ik niet verklappen, daarvoor moet je het boek zelf lezen!

Wat vond Spencer van het boek?

Spencer is 7 en eigenlijk te jong voor Het spook van villa Donkerhout, de aanbevolen leeftijd is namelijk 8+. Maar omdat Spencer ver boven zijn leeftijd leest, kon hij dit boek prima aan. Ik heb het eerst zelf gelezen of het niet te eng was, maar dat was niet het geval. Spencer vond het een ontzettend leuk en spannend boek. Wat ook erg leuk is, is dat in het boek bijvoorbeeld een qr code staat om zo een liedje te luisteren dat in het boek uit een muziekdoosje komt. Dat soort dingen vind ik altijd zo leuk, dat geeft het boek echt weer wat extra’s. Wij snappen wel dat Michael Reefs één van de meest gelezen Nederlandstalige kinderboekenauteurs van dit moment is. Hij is namelijk ook de schrijver van De Tempeljagers!

Marie Boe

Het magische moeras

En zoals gezegd verschijnt vandaag dus deel 2 in de serie: Het magische moeras. Er is een nieuwe volle maan op komst en dat betekent dat de Geestenkoning weer kan ontsnappen uit het Schaduwbos. Marie en haar beste vriend Jasper moeten hem zien tegen te houden, want hij zit nog steeds achter de koffer van Marie aan. Diep verscholen in het bos ligt het magische moeras. Dit moeras heeft wel heel bijzondere krachten: het vervult je diepste wensen… Lukt het Marie en Jasper om hun grote vijand op afstand te houden? Wij zijn reuze benieuwd!

Verder met de digitale speurtocht? Ga verder op thuisleven! Veel plezier!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.