Speelgoed verkiezingen

Kinderen Ontwerpen Speelgoed | Unieke wedstrijd

Kinderen Ontwerpen Speelgoed | Unieke wedstrijd 14 april 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Kinderen Ontwerpen Speelgoed

Speelgoed van het Jaar, al bijna 50 jaar een begrip, kondigt een gloednieuwe wedstrijd aan: Kinderen Ontwerpen Speelgoed. Met deze wedstrijd, die op 18 april van start gaat, kunnen kinderen en scholen zelf speelgoed ontwerpen. Want de Nederlandse speelgoedmarkt sluit niemand uit; iedereen kan en mag spelen en iedereen kan speelgoed ontwerpen! Alle ingezonden ontwerpen worden beoordeeld door de vakjury van de verkiezing. En misschien wordt het winnende speelgoed wel echt geproduceerd! Wie wordt de bedenker van de nieuwe Monopoly, Rubik’s kubus of Playmobil?

Kinderen Ontwerpen Speelgoed

Super populaire spellen als Monopoly, zelfs puzzels en Pokémon zijn allemaal door iemand thuis bedacht, net als vele andere bekende speelgoedartikelen. Deze spellen zijn inmiddels in miljoenen huizen van mensen wereldwijd te vinden. Ambassadeur van de ontwerpwedstrijd Maxim, nu 9 jaar, bedacht vorig jaar het spel MaXimaal. Dit spel heeft de Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2021 in België gewonnen en is inmiddels al meer dan 40.000 keer verkocht.

Ambassadeurs

Docenten van het Jaar 2021, Angela Esajas van groep 4 en 5 op de Driemaster in Almere en Ismail Aghzanay teamleider en docent Engels op het Comenius Beroepsonderwijs College in Capelle aan den IJssel, zijn ook ambassadeurs van Kinderen Ontwerpen Speelgoed, om samen spelen te stimuleren en te laten zien dat iedereen leert van spelen.

Aanmelden

Scholen kunnen zich aanmelden via www.ontwerpspeelgoed.nl en kunnen tot en met vrijdag 24 juni hun ontwerp in te sturen. Dit kan met een echt prototype en door middel van een videopresentatie en uitleg van het ontwerp door de bedenkers en makers. Uit alle inzendingen worden de beste vijf gekozen door de vakjury van de verkiezing.

In november wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het tweede Nederlandse Speegloed Gala. Belandt jouw speelgoedidee in de winkel? Winkels in Nederland werken mee om deze droom waar te maken. Scholen die meedoen aan de ontwerpwedstrijd maken kans op een bezoek van professionals uit de speelgoedindustrie. Ze krijgen dan les uit het officiële speelgoed lesprogramma, ontwikkeld door Kidsweek. Tevens kunnen de kinderen stemmen tijdens de komende Verkiezing Speelgoed van het jaar 2022, dit najaar.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.