Baby en Peuter Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar

Mijn grote mijlpalenboek | Voor baby’s eerste jaar

Mijn grote mijlpalenboek | Voor baby’s eerste jaar 13 april 2022Leave a comment
Mijlpalenboek

In september 2021 ben ik voor het eerst moeder geworden van een dochter, Lynn. Het mooiste wat ik heb mee mogen maken in mijn leven en ik wil daarom alle mijlpalen van haar bijhouden, voor later. Mijn moeder heeft allerlei boekjes ingevuld van toen ze zwanger was van mij en ook na mijn geboorte heeft ze per week al mijn stapjes bijgehouden. Iets waar ik nu heel blij mee ben. Ik wil dit daarom ook voor Lynn zo goed mogelijk bijhouden, zodat zij dit later terug kan lezen. Ik mocht Mijn grote mijlpalenboek van Mama Baas testen en vertel jullie in deze blog wat ik daarvan vind.

Mijn grote mijlpalenboek

In Mijn grote mijlpalenboek kun je alle (slaap)mijlpalen van je baby’s eerste jaar invullen. Eerst per week en later per maand. De eerste zes weken hebben een eigen pagina, waar je leuke, mooie en belangrijke momenten in kunt vullen. Leuk voor later. Ik had anders echt niet meer geweten dat we na twee weken voor het eerst naar buiten gingen met Lynn of wanneer haar eerste ‘uitje’ was. Nu kan ik dat terugvinden, iets wat ik zelf erg leuk vind. Vanaf week zes telt het mijlpalenboek per maand. Je kunt per maand de herinneringen invullen. Dit gaat door totdat je baby 1 jaar is.

Omdat sommige mijlpalen net iets meer aandacht verdienen, zoals de eerste keer omrollen, het eerste lachje en de eerste stapjes, hebben deze mijlpalen een eigen pagina. Je kunt de datum van deze gebeurtenis invullen en een kort verhaaltje erbij schrijven. Naast dat je een eigen stukje tekst in kunt vullen, staat er ook bij iedere mijlpaal een tip. Vooral voor nieuwe moeders zoals ik, vind ik deze tips heel handig.

Ook leuk om neer te zetten

Ik heb het steeds over een mijlpalenboek, maar naast dat het een boek is, kun je het ook neerzetten als een soort bureaukalender. Omdat de plaatjes neutraal van kleur zijn, vind ik het ook erg leuk staan op Lynn haar kamertje. Al met al vind ik het een mooi en handig boek. Het is makkelijk om tussendoor in te vullen en omdat het neergezet kan worden, vergeet ik het minder snel. Hopelijk hou ik het invullen vol totdat Lynn 1 jaar is, maar met dit mijlpalenboek moet dat vast goed komen.

Op zoek naar het ideale kraamcadeau? Lees hier onze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.