Buitenspeelgoed

Lekker spelen op het schoolplein: tips en tricks!

Lekker spelen op het schoolplein: tips en tricks! 23 mei 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Lekker spelen op het schoolplein: tips en tricks!

Op zoek naar leuke spelletjes om te spelen op het schoolplein? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het schoolplein is een ideale plek om samen met je vrienden plezier te hebben en actief bezig te zijn. Of je nu houdt van traditionele spelletjes of liever iets avontuurlijkers probeert, er is voor ieder wat wils. Laten we eens kijken naar enkele spannende spelletjes die je kunt spelen en die je schoolplein tot een bruisende plek maken!

Spelen op een natuurlijk schoolplein

Maar voordat we beginnen, laten we een korte blik werpen op het idee van spelen op natuurlijke schoolpleinen. Steeds meer scholen kiezen ervoor om hun schoolpleinen groener en natuurlijker te maken. Deze natuurlijke speelomgevingen bieden kinderen de mogelijkheid om te spelen, ontdekken en leren in een omgeving vol groen en water. Door gebruik te maken van natuurlijke elementen zoals bomen, struiken, grasvelden en zelfs kleine vijvers, wordt het schoolplein een spannende plek waar kinderen de natuur kunnen verkennen en hun verbeelding de vrije loop kunnen laten. Hierdoor ontstaan er talloze mogelijkheden voor natuurlijk spelen.

Idee├źn voor spelletjes

Een van de leukste spelletjes die je kunt spelen op een natuurlijk schoolplein is “Verstoppertje in het bos”. Het groene landschap biedt de perfecte dekking om jezelf te verbergen, terwijl de bomen en struiken als natuurlijke schuilplaatsen dienen. De combinatie van het groen en de spanning van het spel zorgt voor een magische ervaring. Een ander spel dat je kunt spelen is “Vlotbouwen”. Met behulp van takken, touwen en drijvende materialen kunnen kinderen hun eigen vlotten bouwen en vervolgens op het nabijgelegen water laten drijven. Dit stimuleert teamwork, creativiteit en probleemoplossend denken.

Naast deze natuurlijke avonturen zijn er ook talloze andere spelletjes die je kunt spelen op het schoolplein. Denk bijvoorbeeld aan traditionele spellen zoals tikkertje, verstoppertje of trefbal. Deze spellen zijn tijdloos en zorgen voor veel plezier en beweging. Als je iets meer uitdagends wilt, kun je een spel zoals “Capture the Flag” proberen. Verdeel het schoolplein in twee teams en verstop de vlaggen op strategische locaties. Het doel is om de vlag van het andere team te veroveren en veilig terug te brengen naar je eigen territorium. Dit spel vereist strategie, samenwerking en een flinke dosis snelheid.

Samen plezier maken

Of je nu geniet van de avonturen in een natuurlijke speelomgeving of de opwinding van traditionele spelletjes, het schoolplein biedt een schat aan mogelijkheden om samen plezier te hebben. Zeker als je rekening houdt bij de inrichting van een schoolplein. Door te spelen op een natuurlijk schoolplein kunnen kinderen niet alleen genieten van de voordelen van buiten zijn en bewegen, maar ook van de schoonheid en diversiteit van de natuur. Dus ga naar buiten, verzamel je vrienden en ontdek de speelse mogelijkheden die het schoolplein te bieden heeft. Laat je verbeelding de vrije loop en maak van elk spelletje een onvergetelijk avontuur!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.