Bouw en Constructie Dagje uit Informatief & Tips LEGO

LEGO World: het leukste uitje voor de herfstvakantie!

LEGO World: het leukste uitje voor de herfstvakantie! 22 september 20181 Comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

LEGO World 2018

De herfstvakantie komt er alweer bijna aan! En wat is er leuker om tijdens de vakantie een dag door te brengen tussen 6 miljoen (!) LEGO-steentjes in de Jaarbeurs Utrecht? Dat kan tijdens LEGO World 2018.

LEGO World 2018

LEGO World 2018 is het grootste LEGO evenement ter wereld. Van 18 tot en met 24 oktober 2018 wordt de Jaarbeurs omgebouwd tot één groot LEGO paradijs. Hoogtepunten van LEGO World 2018 zijn onder meer de langste LEGO-treinbaan ter wereld, die maar liefst 4 kilometer lang is en een kwart van de totale beursvloer beslaat. Er is een levensgrote én bestuurbare Bugatti Chiron te bewonderen, gebouwd met 1.000.000 LEGO Technic-elementen en uitsluitend aangedreven door motoren van het LEGO Power Function-platform. Er zijn 70 verschillende LEGO play area’s waar je zeven dagen levensgrote LEGO-bouwwerken kunt bewonderen, Ninjago trucs kunt oefenen, naar hartenlust kunt knutselen en nog veel, veel meer.

Niet alleen veel te zien, maar ook veel te leren

Er is niet alleen veel te zien, er is ook veel te leren. Met behulp van LEGO Boost kunnen kinderen bijvoorbeeld hun eerste stappen zetten in computer-coderen, en hun eigen LEGO-robot tot leven wekken. Ook kan er meegebouwd worden aan modellen van filmiconen, kun je inspiratie opdoen bij de bouwwerken van 80 geselecteerde AFOL’s (Adult Fans Of LEGO), meedoen aan bouwwedstrijden of het Nederlands Kampioenschap LEGO Bouwen via Intertoys (tot 13 jaar).

‘For kids only’ activiteiten

Kinderen van alle leeftijden kunnen zich vermaken tijdens de ‘for kids only’ activiteiten. Zo kunnen zij onder meer auditie doen voor een stemrol in The LEGO Movie 2 (verschijnt februari 2019), karten op een Go Kart Racing circuit, de interactieve klimmuur beklimmen, optredens van de LEGO Friends Girls bijwonen en even bijkomen in de LEGO bioscoop.

Leuke feitjes over LEGO World 2018

  • Meer dan 5,8 miljoen LEGO stenen om mee te spelen
  • Maar liefst 35.000m2 speelplezier
  • 14.000 kilo is het gewicht van alle losse stenen op LEGO World
  • 35 levensgrote beelden van Star Wars, een Bugatti en ook de koning en koningin!

Tickets

Entreetickets voor LEGO World zijn via de website te bestellen. Een dagticket kost €19,50 en is geldig voor één persoon tijdens de openingstijden. Aan de kassa kost een ticket €25,00. Kinderen tot en met 2 jaar mogen LEGO World gratis bezoeken. Het is raadzaam om kaarten vooraf te kopen, omdat er een maximaal aantal bezoekers is. LEGO World is van 18-24 oktober dagelijks te bezoeken van 10:00-17:00 in Jaarbeurs Utrecht.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.