Bouw en Constructie Dagje uit LEGO Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Onze ervaring: LEGO World 2018

Onze ervaring: LEGO World 2018 20 oktober 20183 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

LEGO World onze ervaring

De herfstvakantie is voor Zuid-Nederland al bijna weer voorbij, maar voor de rest van Nederland is de vakantie net begonnen. LEGO World speelt daar leuk op in, want vanaf afgelopen donderdag 18 oktober t/m woensdag 24 oktober kun je LEGO World 2018 bezoeken. Wij brachten vandaag voor het derde jaar op rij een bezoek aan de Jaarbeurs en we vertellen je er graag meer over!

LEGO World 2018 – Jaarbeurs Utrecht

LEGO World is een jaarlijks terugkerend evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens dit evenement wordt je onder gedompeld in de wereld van LEGO. Het is een waar LEGO paradijs voor jong en oud. Elk jaar heb je een aantal hoogtepunten die je niet wilt missen. Zo kan je dit jaar de levensgrote en bestuurbare Bugatti Chiron bewonderen. Deze Bugatti is gebouwd met meer dan 1 miljoen LEGO Technic-elementen. Verder zijn er 70 verschillende LEGO play area’s waar je kunt bouwen of bouwwerken kunt bewonderen.

LEGO World 2018 – Onze ervaring

Samen met onze 4-jarige dochter en 6-jarige zoon brachten we vandaag een bezoek aan LEGO World 2018. We gingen op tijd op pad en stonden iets na 10:00 uur voor de Jaarbeurs in Utrecht. Het was voor de kinderen een verrassing, zodra zij door kregen dat we naar LEGO World gingen kon hun dag bij voorbaat al niet meer stuk. Bij binnenkomst zagen wij meteen één van de pronkstukken van dit jaar: de Bugatti Chiron!

LEGO World 2018 ervaring

Wetende dat deze auto daadwerkelijk kan rijden is dit toch wel supertof om te zien. Wij waren onder de indruk van dit bouwwerk! We vervolgden onze weg en kwamen meteen een aantal bouwhoeken tegen. Voor de kinderen natuurlijk ontzettend leuk. Maar toen de figuren van Star Wars in zicht kwamen, moesten we toch echt die kant op. Net als voorgaande jaren was er weer een leuke Star Wars area.

LEGO World 2018 ervaring

 

Diverse Star Wars figuren zijn in ware grote opgebouwd. Je kunt in de area meebouwen aan figuren, maar ook de strijd tegen elkaar aan gaan. We vervolgden onze weg richting het favoriete LEGO van onze kinderen: LEGO Friends, LEGO Ninjago, etc. Onderweg kwamen we een aantal wilde dieren tegen. Door op knoppen te drukken kwamen ze tot leven, spannend!

LEGO World 2018 ervaring

In hal 1 werden de kinderen al snel afgeleid door een grote oase aan LEGO blokjes. Al zijn ze allemaal dezelfde kleur, het maakt voor de kinderen niet uit. Want wat is er nou leuker dan zwemmen in een grote bak vol LEGO blokjes? We hebben hier aardig wat LEGO in huis, maar dat is thuis onmogelijk. Het ‘meer’ van LEGO blokjes inspringen was overigens heel leuk, de weg terug vonden de kinderen toch wat minder prettig, hihi.

LEGO World 2018 ervaring

Het LEGO paradijs bestaat overigens niet alleen maar uit bouwplekken en bouwwerken. Er zijn voor de kinderen ook diverse andere activiteiten te beleven. In het DUPLO gedeelte een podium voor de kleinste kinderen, waarbij er werd gedanst en gezongen. Springkussens en knutselplekken.

LEGO World 2018 ervaring

Voor de Jurassic World fans was er ook genoeg te beleven. Regelmatig kwamen we een aantal dinosaurussen tegen. Ook LEGO Friends kwam voorbij, stoere meiden die lekker racen, cupcakes bakken of andere leuke dingen doen. Je kon zelf ook even over een (skelter) racebaan racen.

LEGO World 2018 ervaring

En over racen gesproken, er stond ook een toffe racewagen, uiteraard gebouwd van een heleboel LEGO blokjes.

LEGO World 2018 ervaring

Je vindt voor de kleinsten een heleboel LEGO in de Jaarbeurs, maar ook zeker voor oudere kinderen is er een groot aanbod. Wat dacht je van LEGO robots die je kunt besturen met de iPad. En niet alleen besturen! Deze robot schoot ook nog eens een pijltje op zijn doel.

LEGO World 2018 ervaring

Wat de kinderen ook heel interessant vonden was het historische LEGO. Even terug in de tijd! Je kan diverse oude LEGO-sets bekijken. Jamie en Fenna kwamen tot de conclusie dat het LEGO van tegenwoordig toch leuker is.

LEGO World 2018 ervaring

Verder kunnen we niet anders zeggen dat er zo ontzettend veel te zien is, we kunnen het niet allemaal in dit artikel kwijt. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, neem dan zeker even een kijkje. Want deze prachtige bouwwerken wil je toch eigenlijk in het echt bekijken of niet?

LEGO World 2018 ervaring

Mocht je al vaker naar LEGO World zijn geweest, dan kan het zijn dat er een aantal bouwwerken je bekend voorkomen. Zoals bijvoorbeeld de onderstaande bekende figuren. Al hebben we ze al eens eerder gezien, ze blijven natuurlijk ontzettend tof.

LEGO World 2018 ervaring

Intertoys op LEGO World 2018

Mocht je je afvragen of je op LEGO World 2018 ook LEGO kunt kopen? Jazeker! Elk jaar staat er een hele grote Intertoys pop-up winkel, waar je alleen maar LEGO kunt kopen. Hele stapels met dozen vol met LEGO en je krijgt er 10% korting. Of het veel scheelt met de prijzen elders? De sets die wij mee hebben genomen scheelden enkele euro’s met de webwinkels online. Maar als je dit walhalla betreedt, dan is het toch wel heel lastig om met lege handen naar huis te gaan!

LEGO World 2018 ervaring

LEGO World 2018 – plan snel je bezoek!

Mocht je nieuwsgierig zijn en een kijkje willen nemen? Je kunt LEGO World nog bezoeken t/m woensdag 24 oktober 2018. Het is aan te raden om de kaarten online te kopen via www.legoworld.nl. Koop je ze op dezelfde dag aan de kassa, dan kost dit ruim 5 euro (per kaartje) meer.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

3 comments

  1. Dit was voor ons de 3e keer, maar misschien ook de laatste keer. Het wordt elk jaar verder uitgekleed: de lego douche was er niet, geen “goodie bag” voor volwassenen (terwijl wij toch ook gewoon voor de toegang hebben betaald). En de Intertoys is ook op de beurs duur. De beursaanbiedingen golden ook in de Intertoys winkels en zelfs met 10% korting zijn ze nog niet goedkoper. En ook verder uitgekleed: geen zakje Lego per aankoop.

    Uiteindelijk ben je bijna 100 euro verder om er met 4 personen naar toe te gaan. Wellicht dat we volgend jaar gewoon voor 100 euro Lego kopen.

  2. Gisteren ben ik samen met mijn zoon van 14 naar Legoworld geweest. Dit hebben we al een paar jaar zo gedaan. Hij is zeer prikkelgevoelig (ASS) en had voor de tijd al uitgezocht dat er een stilteruimte zou zijn. Heel fijn. Om de drukte even te ontvluchten zochten we de stilteruimte op. Hij moest eerst door een heel smal gangetje waar mensen in de weg stonden die aan het kibbelen waren en uiteindelijk was de stilteruimte een heel klein hokje tussen babyruimte en toilet in. Toen kwam er ook nog een hele harde stem uit de luidspreker! U begrijpt het al: dit heeft het averechtse effect opgeleverd en hij was totaal overstuur.
    Verder leuk gehad hoor, bij de uitgang had hij in zijn goodybag een zakje legofriends zitten dat was nog een tegenvallertje, tja…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.