DIY Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Knutselen doe je met Little Creations!

Knutselen doe je met Little Creations! 1 december 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Little Creations

Knutselen. De favoriete hobby van mijn kinderen. Helaas ben ik er gewoon echt heel erg slecht in. Vol jaloezie kijk ik op Instagram of Pinterest naar moeders die de mooiste dingen in elkaar knutselen. Maar gelukkig is er hulp! Wij kregen een prachtige box van Little Creations thuis gestuurd. Daarin zit alles voor een aantal knutselprojecten! Vol goede moed gingen Spencer (5), Jasmijn (3) en ik aan de slag.

Little Creations

Net als Alles Over Speelgoed is Little Creations een project van twee moeders. In hun drukke leven was er behoefte aan een kant-en-klaar knutselpakket. En toen besloten ze dat zelf in het leven te roepen. Plus de box gebruikt zoveel mogelijk duurzame ingrediënten van Europese producenten. Ideaal dus!

Er zijn verschillende soorten boxen. De Original box heeft elke maand drie knutselprojecten. Ook zijn er themaboxen voor bijvoorbeeld Sinterklaas. En – dit vind ik dus echt briljant – je kunt ook een box bestellen om te gebruiken voor op een kinderfeestje. Daarmee gaan de kinderen allemaal een bepaald project knutselen.

Original box

Wij kregen een original box opgestuurd voor 3+. Er zijn ook versies voor kinderen van 6 jaar en ouder. Het thema is ‘up in the air’. Aan de slag!

In de box van Little Creations zaten drie projecten: een luchtballon, monsterlijke stenen en een regenboog. Van elke opdracht krijg je een uitlegkaart. Daarop staat wat je ervoor nodig hebt. Op de achterkant staat het stappenplan. In principe zit overigens alles wat je nodig hebt in de box. Wel heb je natuurlijk onderleggers nodig om je tafel te besparen en knutselschorten om de kleding te besparen 😉 Daarnaast soms iets simpels zoals een schaar. Maar de box is ontzettend compleet; wij gingen stenen versieren en zelfs de stenen waren bijgeleverd! Ook moest er iets in de oven en zelfs het bakpapier kregen we erbij. Hoe luxe!

Luchtballon

Als eerste gingen we aan de slag met de luchtballon. Van gekleurd papier moesten we stroken maken, de de randjes omvouwen en die vastplakken op het papier. Uiteindelijk door steeds grotere stroken te gebruiken, krijg je een grote cirkel! Met touw en kleine ijsstokjes eronder is de luchtballon compleet. Wat overigens super is aan de box van Little Creations, is dat zelfs de lijm bijgeleverd wordt. Ik heb wel een vaker een soortgelijke box met de kinderen gedaan en vaak zit dan de lijm er niet bij. En ja, ik ben dus zo’n slechte knutselmoeder dat ik dat niet altijd in huis heb.

De luchtballon maken ging de kinderen prima zelf af. Ik hielp met het recht knippen van de stroken. Het omvouwen en plakken konden ze prima zelf. Je plakt alles overigens op een canvas, dus je kunt het later ophangen!

Stenen

De favoriet van ons zoontje. Hij verzamelt namelijk overal waar we komen stenen. Dat we hierbij stenen kregen en deze ook nog eens gingen versieren was voor hem dubbel feest!

Deze was ideaal voor de kinderen en konden ze vrijwel zonder mijn hulp doen. De stenen werden geverfd en zodra ze opgedroogd waren ook versierd met de bijgeleverde spulletjes. Zoals je ziet op de foto hebben mijn kinderen ook hun eigen stiften erbij gepakt om de monsters een extra tintje te geven. De zwarte (textiel)stift is bijgeleverd voor de monden en dergelijke. Ideaal. Zo simpel, maar zo leuk en slim bedacht. Overigens hadden wij nog allemaal verf over en natuurlijk de stift, dus we hebben daarna nog veel meer (zelf gevonden) stenen versierd!

Regenboog van zoutdeeg

Bij deze activiteit hadden de kinderen wel hulp van mij nodig. En ook een flinke dosis geduld! De regenboog is namelijk van zoutdeeg. Dit deeg moest gemaakt worden en het moest 2,5 uur in de oven. Toen de regenboog hard was geworden in de oven en afgekoeld, moest er geverfd worden! Als dat dan weer is opgedroogd, plak je de witte bolletjes onderop. Dat zijn de wolkjes.

Volgens het voorbeeld van Little Creations moest de regenboog zes stroken hebben. Die van ons had er vijf. De kids wilden namelijk zelf ook graag iets erbij maken. Dat werd een hartje, een S (van Spencer) en een drolletje. De humor van een 5- en 3-jarige 😉

Little Creations

Wij hebben twee dagen plezier gehad van de box. Je kunt niet gelijk alles afmaken, omdat iets in de oven moet of verf moet drogen. Ook daarna hebben we nog veel plezier gehad van de restanten van de box, zoals de verf die we overhadden en de textielstift. Al met al is het gewoon een schitterende box, ik kan niet anders zeggen. De original box die wij ontvingen kost 19.95 en wat mij betreft is dat het geld meer dan waard. Ik weet zeker dat ik nog een keer een box ga bestellen bij Little Creations, bijvoorbeeld voor een kinderfeestje.

Meer knutselen? Ken je de producten van Totum al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.