Boeken, School en Vrije tijd

Hilda en de grote parade | Een magisch avontuur

Hilda en de grote parade | Een magisch avontuur 29 november 2020Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Vayèn gaat steeds beter lezen. Dat zorgt voor het volgende probleem voor deze recensie; ik heb het boek niet zelf gelezen en moet dus geheel afgaan op het oordeel van mijn 7-jarige. Zelf heb ik het volgende gezien; ze kon het boek niet wegleggen; betrapte haar om 20:30 stiekem lezend in bed aan en het boek was in anderhalve dag uit. Kortom; Hilda en de grote parade krijgt van Vayèn een TIEN!

Waar gaat Hilda en de grote parade over?

In Hilda en de grote parade staat avonturier Hilda centraal. Ze houdt van tekenen en ontdekken. Samen met haar moeder en haar voshertje Twijg woonde ze in een magische vallei. Maar nu een reus hun huis heeft platgetrapt, zit er maar één ding op: verhuizen naar de grote stad Trolberg! Helaas kan Hilda slecht wennen aan wonen in de stad. En helemaal omdat ze nu naar school moet. Gelukkig ontdekt Hilda al snel dat Trolberg een stuk leuker én magischer is dan verwacht. Waar anders zie je een pratende raaf, een tuinierende draak en een toverachtige parade?

Waarom een tien?

Misschien komt Hilda jullie bekend voor. Ze heeft namelijk ook haar eigen Netflix-serie. Vayèn had die serie gezien, daarom was het boek voor haar ook herkenbaar en pakte ze het er makkelijk bij. De animatieserie is niet alleen bijzonder vanwege het magische verhaal maar valt ook op door de gebruik van kleur. De kleuren zijn niet fel en schreeuwend; maar meer pastel-achtig. In dit boek wordt overwegend bruin en geel gebruikt. De hoofdstukken worden heel overzichtelijk gescheiden door een volledig gele pagina. Er zit heel veel witruimte tussen de regels en op de paginagrote tekeningen in het boek is heel veel te zien. Ook worden er verschillende lettertypes met elkaar afgewisseld. Dat maakt het heel eenvoudig voor de kinderen om zelf te lezen.

Ik hou zelf ook van het fantasiegenre met veel magische wezens. Je kunt je helemaal onderdompelen in een andere wereld waar alles mogelijk is. Lekker je fantasie de loop laten gaan. Het is het tweede boek van Hilda; geschreven door Stephen Davies. De voorganger Hilda en het verborgen volk is een jaar geleden uitgekomen op de Nederlandse markt. Davies is nog lang niet uitgeschreven want het volgende boek is al in de maak. Dan gaat Hilda op bezoek bij de scouts.

Het volgende Netflix-seizoen van Hilda komt volgende maand uit en er is ook een film in de maak. Al met al is Hilda en de grote parade een aanrader!!

Meer lezen? Heb je al eens een escape book geprobeerd?

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.