Bouw en Constructie Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Review | K’nex Imagine bouwset

Review | K’nex Imagine bouwset 19 oktober 20192 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

K'NEX Imagine bouwset

Bouwen met K’NEX doen we hier in huis al van jongs af aan. Of beter gezegd, zelfs mijn oude K’NEX staat hier in huis. Vroeger bouwde ik er al ontzettend graag mee en de kinderen hebben dat overgenomen. We mochten de 521-delige K’NEX imagine bouwset testen en vertellen jullie er graag meer over!

K'NEX Imagine

Wat is K’NEX?

Mocht je K’NEX nog niet kennen, dit valt onder het zogenaamde constructiespeelgoed! Met die constructiespeelgoed zijn kinderen urenlang zoet, ze kunnen van alles bouwen. Wat dacht je van een achtbaan, raceauto of een vliegtuig? De boekjes staan vol met voorbeelden, maar ook met eigen fantasie bouw je met K’NEX fantastische bouwwerken. Met Kid K’NEX kunnen de jongste kinderen aan de slag en voor de ouderen zijn er ontzettend veel bouwsets waaronder de K’NEX Imagine bouwset.

K’NEX Imagine bouwset

Wij mochten de K’NEX Imagine bouwset testen! En deze bouwset bevat eigenlijk alles wat je kan inbeelden. De set bestaat uit maar liefst 522 onderdelen om lekker mee te bouwen. De handleiding bevat 35 unieke modellen om te bouwen, waaronder een brug, raceauto, reuzenrad, dinosaurus en nog veel meer.

K'NEX Imagine

De bouwset bestaat zowel uit grote onderdelen als kleinere onderdelen en past dus ook gemakkelijk in de opbergbox. Fenna (5 jaar) begon direct heel enthousiast aan het bouwen van een brug met behulp van de handleiding. Jamie (7 jaar) ging aan de slag en gebruikte zijn eigen fantasie om een raceauto te bouwen. De brug bleek je zowel met de kleine als de grote onderdelen te kunnen bouwen!

K'NEX bouwset

En de bouwwerken zijn eenvoudig te bouwen met behulp van de beschrijving. Goed kijken en je bouwt zo een robot!

K'NEX robot

Of misschien nog wel leuk, een raceauto! Terwijl Jamie met zijn eigen variant bezig was, bouwde ik een formule 1 auto met behulp van de handleiding van de K’NEX Imagine bouwset.

K'NEX Imagine

En het handige van de grote opbergbox? Daar kon deze auto mooi in opgeborgen worden. Dat geeft meteen antwoord op de vraag: Waarom zo’n grote opbergbox voor deze hoeveelheid onderdelen?. De box is namelijk ontzettend groot in vergelijking met de inhoud, maar achteraf gezien dus wel handig voor het opbergen voor de kleinere bouwwerken!

K'NEX opbergbox

Wat vinden wij ervan?

Wij zijn fan van K’NEX! Al van jongs af aan bouwen onze kinderen met mijn oude K’NEX en langzaam aan is de verzameling groter geworden. Het is fantastisch om te zien hoe creatief kinderen worden van het bouwen met K’NEX. En de K’NEX Imagine bouwset is weer een prachtige aanvulling.

Bouwen met K'NEX
K'NEX onderdelen

De bouwset is ook zeker geschikt om kennis te maken met dit leuke constructiespeelgoed. Zo kan er geoefend worden met de grote en de kleine onderdelen, zo krijg je het bouwen heel snel onder de knie.

Bouwen jullie kinderen graag met K’NEX?

K'NEX Imagine

€29,99
9.1

Prijs

8.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Speelplezier

9.3/10

Pros

 • Urenlang bouwplezier
 • Goede kwaliteit

Cons

 • De grote bak schept de verwachting dat deze helemaal vol zit. Er zitten echter ook veel kleine onderdelen in.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

2 comments

 1. Hoi,
  Wat een duidelijke en leuke blog. Leuk! Wij zijn ons voor de feestdagen en verjaardagen aan het verdiepen in K’nex. Onze zoon vindt dit op school namelijk al maanden lang helemaal geweldig. Zelf kennen we K’nex alleen niet. Hij is dol op de oogjes bij de dierensets (die heeft hij op zijn 5/12 lijstje geplakt), maar hij bouwt het liefst raceauto’s. Hij is 5,5 jaar oud. Het liefst geef ik hem K’nex Imagine van 5-7 jaar. Maar ik wil hem de oogjes eigenlijk niet onthouden. Weet jij of de oogjes uit een set van Kid K’nex passen op de K’nex Imagine. De onderdelen van Kid K’nex lijken zo op de foto’s te zien groter, maar wie weet zijn de oogjes toch vast te klikken op K’nex Imagine? Dan kunnen we volstaan met 1 klein setje Kid K’nex en de rest gewoon wel op zijn leeftijdsniveau aanschaffen.
  Ik ben benieuwd!
  Groetjes, een mama van drie

  1. Hallo mama van drie, voor zover wij weten is de Kid K’nex inderdaad een stuk groter en dat past helaas niet op de normale K’nex. Zeker niet op de kleinste onderdelen uit die bouwset.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.