Boeken, School en Vrije tijd Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

De leukste kinderboeken voor deze zomer

De leukste kinderboeken voor deze zomer 30 juni 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Dagboek van een noob

De zomervakantie staat voor de deur! En wat is er dan belangrijk? Lezen, lezen en nog eens lezen. Voor veel kinderen is het belangrijk om tijdens deze 6 weken te blijven oefenen om het leesniveau op peil te houden. Daarom hebben wij de nieuwste kinderboeken voor deze zomer voor je op een rijtje gezet.

Kinderboeken voor deze zomer

Zo voor de zomervakantie komen er vaak heel veel leuke (kinder)boeken uit. Uiteraard met een reden. Dit zijn de leukste kinderboeken voor deze zomer, voor elke leeftijdscategorie is er wel iets te vinden.

Felix zoekt geluk (vanaf 2 jaar)

Felix zoekt geluk is een boek dat is geschreven door Leo Bormans (gelukexpert). In het boek staan drie voorleesverhalen voor jonge kinderen (en hun ouders) over wat je echt gelukkig maakt. Felix beleeft samen met zijn zus en beste vriend grote avonturen. Geluk vind je immers niet in ‘dingen’ maar in ‘mensen’. Felix zoekt geluk is niet alleen een voorleesboek maar ook een knutselboek, bij elk verhaal hoort een knutselopdracht!

kinderboeken voor deze zomer - Felix zoekt geluk

De scharrelboerderij (vanaf 4 jaar)

De Scharrelboerderij is een kinderboek dat geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar oud. De Scharrelboerderij is een vrolijke bundel vol versjes over de scharrelboerderij. Over melk die zomaar uit een pak komt, over dieren die lekker door de modder rollen, maar ook over (onbespoten) groenten. Een ideaal voorleesboek voor deze zomer.

Kinderboek De scharrelboerderij

Ook leuk om te lezen: Ik heb lekker een hele grote trekker

Dog Man en de vlooienkoning (vanaf 6 jaar)

De Dog Man-boeken zijn je misschien wel bekend! Inmiddels is het vijfde deel uit deze reeks, Dog Man en de vlooienkoning, te koop. In dit boek krijgt Dog Man te maken met de kwaadaardige Biggie en zijn team van slechteriken. Biggie wil kleine Karel vernietigen, zal dit goed aflopen?

Dog Man en de vlooienkoning

Ken je die mop…? (vanaf 7 jaar)

Hoe maak je lezen leuk? Juist door humor toe te voegen. In dit geval is Ken je die mop…? een boek vol moppen. In dit boek staan meer dan 20 hilarische moppen, zowel bekende als nieuwe grappen. Leuk voor kinderen om eerst zelf te leven en vervolgens aan iedereen te vertellen. Het boek is geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder op rijm gezet en geïllustreerd door Sam Loman.

Leest jouw kindje niet graag? Dan zijn humoristische kinderboeken voor deze zomer wellicht de oplossing!

Ken je die mop

De Monsterdokter (vanaf 8 jaar oud)

Ook het boek De Monsterdokter is een boek waarbij humor centraal staat. Heb je last van bepaalde klachten, bezoek dan de Monsterdokter! Appie is ontzettend normaal, maar hij is ingehuurd als verpleger bij de monsterkliniek van dokter Annie. En zijn nieuwe baan is een flinke opgave want hoe help je een draak met maagproblemen of een yeti met een pijnlijke voet? Dit hilarische boek wil je niet missen!

kinderboeken voor deze zomer - De Monsterdokter

Leeuw met strepen (vanaf 9 jaar)

Het is nog heel even geduld hebben, maar vanaf 7 juli ligt het boek Leeuw met strepen in de winkels. Dit bloedstollend en historische avontuur is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Het is 1664 en Amsterdam is in de ban van een verschrikkelijke ziekte. Na het overlijden van de moeder van Jacob en Catrijn verstopt Catrijn zich uit angst op zolder. Ze wil niet dat ze vanwege haar huidaandoening door de pestdokter wordt meegenomen, maar dan wordt ze verraden door haar buurvrouw…

Kinderboeken voor deze zomer Leeuw met strepen

Baron 1898 (vanaf 10 jaar)

Baron 1898 is een verhaal over hebzucht, hoogmoed en liefde en heeft alles te maken met de Efteling. Baron 1898 is het verhaal achter de spannendste achtbaan in de Efteling. Ga mee terug in de tijd met de spannende verhaal en leer meer over het ontstaan van de Baron 1898. Jacques Vriens heeft er een prachtig verhaal van gemaakt waar ook veel cultuur in verwerkt zit.

Baron 1898

De Gorgels en het geheim van de gletsjer

En tot slot, een luisterboek. Het doel is natuurlijk zelf lezen in de zomervakantie, maar dit luisterboek willen we jullie niet onthouden! De Gorgels en het geheim van de gletsjer is een boek van Jochem Myjer en in dit geval heeft hij het luisterboek ook zelf ingesproken.

De Gorgels en het geheim van de gletsjer luistercd

Het luisterboek gaat over Melle en zijn familie die op vakantie zijn in de Alpen. Als Melles zusje Limoni ontdekt dat haar rugzak met eigen Gorgel Belia is verdwenen begint het avontuur. Het spoort dat ze volgen leidt naar de gletsjer die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt.

Hebben jullie nog aanvullingen op het lijstje ‘De leukste kinderboeken voor deze zomer?’ plaats ze dan in de reacties hieronder!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.