Dagje uit Informatief & Tips

Uittip! | Kikker en de Vallende Ster

Uittip! | Kikker en de Vallende Ster 19 september 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Kikker en de Vallende Ster

Gaan jullie wel eens naar het theater met jullie kind(jes)? Wij hebben een leuke tip voor je! De verhalen van Kikker, bekend van de kinderboeken van Max Velthuijs, worden geregeld in een voorstelling gegoten. Theater Terra maakte al meerdere familiemusicals over Kikker. En de laatste, Kikker en de Vallende Ster, ging onlangs in première. Daar mocht ik bij zijn met ons zoontje van 3,5. En dat was genieten!

Kikker en de Vallende Ster

Kikker en de Vallende SterTheater Terra, bekend van Welterusten Kleine Beer en Raad eens hoeveel ik van je hou, brengt de wereld van Kikker tot leven in een nieuwe familiemusical voor iedereen vanaf 4 jaar. Op een mooie avond zitten Kikker en zijn vriendjes te kijken naar de sterrenhemel. “Als je een vallende ster ziet, mag je een wens doen!” zegt Haas. Dan schiet er ineens een prachtige gele ster pijlsnel door de lucht. De vriendjes van Kikker hebben de vallende ster gezien en doen een wens. Maar na een tijdje zijn de wensen nog niet uitgekomen. Kikker besluit te proberen de wensen van zijn vriendjes uit te laten komen.

Over Theater Terra

Theater Terra maakt al 40 jaar familievoorstellingen en musicals die te zien zijn in heel Nederland en Vlaanderen. Daarnaast spelen voorstellingen van Theater Terra over de hele wereld, onder andere in
de Verenigde Staten (inclusief Broadway), Canada, Verenigd Koninkrijk, Japan, China en Australië. Bekende voorstellingen van Theater Terra zijn Kikker, Koning van Katoren, Dribbel, Raad eens hoeveel
ik van je hou en De Kleine Zeemeermin. Dit seizoen zijn de Theater Terra-voorstellingen Aladdin en Kikker en de Vallende Ster te zien. Theater Terra heeft in de afgelopen jaren diverse prijzen gewonnen, waaronder de Zilveren Krekel en meerdere Musical Awards. In 2016 werd Theater Terra opgenomen in de NRC Cultuur Top 100, als een van de belangrijkste exporteurs van Nederlandse cultuur naar het buitenland.

Ons oordeel

Kikker en de Vallende SterOndanks dat ons zoontje Spencer nu 3,5 is en dus eigenlijk net iets te jong, was het een enorm succes. Dit was de eerste keer dat ik met hem naar een echte theatervoorstelling ging en ik vond het dus best een beetje spannend. Maar ik had meerdere malen de trailer laten zien van de voorstelling en uitgelegd dat we naar Kikker gingen van de boeken die we thuis ook hebben.

De voorstelling is ontzettend leuk en toegankelijk. De spelers spelen ontzettend leuk en zijn erg geestig. Ik was zelf ook nog nooit naar een kindermusical geweest, maar was zeer aangenaam verrast. Spencer vond het allemaal prachtig. Het duurde een uur, maar hij was het hele uur geboeid en leefde erg mee met alle avonturen van Kikker en zijn vrienden. Hij riep geregeld naar het podium ‘KIKKKERRRR’ als hij even van het podium af was en reageerde als de spelers iets vroegen op het podium. Echt zo leuk om te zien! Dit was zeker voor herhaling vatbaar.

De voorstelling Kikker en de Vallende Ster is nog tot maart te zien in allerlei theaters! Zeker gaan kijken!!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.