Knutselen en Educatief Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Verlopen winacties

Kidiyo’s Avonturenbox | Review

Kidiyo’s Avonturenbox | Review 18 juni 202010 Comments

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Kidiyo's Avonturenbox

Laurie en ik duiken vandaag in de onderwaterwereld met de Kidiyo’s Avonturenbox. We hebben een doos in de brievenbus ontvangen met daarin verhalen, activiteiten, kaarten, knutselspullen en een aantal verrassingen. Laten we gaan ontdekken!

Vayèn gaat weer volledig naar school en dat betekent dat Laurie (3) en ik weer tijd samen kunnen doorbrengen. We hebben elke vrijdagochtend en paar uur ‘Laurie-en-mamma-tijd’ tot we haar grote zus gaan ophalen uit school. En ik moet eerlijk bekennen dat ik die normaliter grotendeels spendeer aan huishoudelijke klusjes.

Onlangs nam ik me voor om ook echt samen dingen te gaan doen, om herinneringen te maken, maar echte uitjes zitten er in dat tijdsbestek niet in. Daarom is Kidiyo’s Avonturenbox voor ons ideaal. Er zitten onder meer vijf activiteiten in en bij elke afzonderlijke opdracht kan je zien of, de activiteit binnen of buiten is en hoeveel tijd het in beslag neemt.

Wat zit er in de Kidiyo’s Avonturenbox?

  • Vijf verhalen om voor te lezen; waaronder een grote poster van Walter de Walvis met een uitgebreid verhaal achterop.
  • Vijf activiteiten om samen met je kind te doen. Er zitten binnen- en buitenactiviteiten bij. De opdrachten binnen draaien niet alleen knutselen, maar er zit bijvoorbeeld ook een kookopdracht tussen; erg gevarieerd dus.
  • Vijf herinneringenkaarten; de makers van Kidyo willen dat ieder avontuur in de avonturenbox leidt tot tastbare herinneringen. De herinneringenkaarten zorgen ervoor dat je de context bij een knutselwerk behoudt en ook nog eens kan terugkijken.
  • Alles wat nodig is om direct aan de slag te gaan; zo zitten er een aantal sjablonen bij voor de knutsels die we kunnen maken en een elastiekje.
  • Een paar verrassingen; wij werden verrast met de biologische dadel-appelreepjes van De Kleine Keuken. En ik moet bekennen dat die al bijna helemaal op zijn. Laurie is er dol op, hahaha.

De opdrachten

Het heeft buiten net geregend, dus we kiezen voor een binnenopdracht. (geel) Lauries ogen vallen meteen op het ‘masker’, dus we kiezen voor de opdracht: ‘een masker voor Kelly’. Op de voorkant zie ik dat we de opdracht samen kunnen doen, dat het binnen is en een kwartier in beslag neemt. Als je het boekje opent, begint de opdracht met een verhaal over de krab Kelly en haar broertjes en zussen. Door het verhaal voor te lezen, weet Laurie nu wat haar te wachten staan. Onderaan het korte verhaaltje staat een QR-code en we besluiten die te scannen….

Ik vind het supergrappig dat het verhaal online verder gaat. Het lijkt op het verhaal in het boekje alleen dan veel uitgebreider. (Mocht je geen QR-scanner staat er ook nog een www-adres om zelf in te tikken). Wat me opvalt aan de verhalen in de Kidiyo’s Avonturenbox, is dat het niet zomaar verhaaltjes zijn, maar verhalen waar de kinderen ook dingen van leren. Op de grote poster van Walter de Walvis leren de kinderen over de grote hoeveelheid plastic afval in de zee. Bij het verhaal van Kelly, gaat het ook daarover. Alleen dan zijn het bananenschillen waar de krabbenfamilie maskers van maakt.

Tijd om aan de slag te gaan. Laurie en ik knippen samen het masker uit en Laurie gaat aan de slag met potloden (niet inbegrepen) en de stickers om er een fleurig masker van te maken. Daarna gaat het masker op en is ze een monster geworden waarmee ze iedereen aan het schrikken maakt. Voor de ouders, sla de achterkanten van de opdrachtenboekjes niet over. Daar staan nog extra tips van de experts maar ook wat je zoon of dochter van de activiteit leert.

Bij de opdracht die Laurie en ik zojuist deden staat dat de activiteit goed is voor ‘aandacht & geheugen’ en ‘creativiteit & spel’. Dat laatste blijkt aangezien Laurie nu denkt dat ze een zeemonster is, die iedereen aan het schrikken kan maken (inclusief de buurman, de juf van Vayèn enz).

We hebben nog wat tijd over voor de Vayèn uit school gaan halen. Vandaar dat we nog een opdracht er bij pakken. “Een zoute zeekaart voor Odet”. Odet de Octopus houdt van avontuur en gaat op pad met haar magische vergrootglas. We kunnen met een sjabloon en speciaal rood papier ons eigen magische vergrootglas maken en op zoek gaan naar geheimen op een bijgeleverde schatkaart. Ook deze opdracht komt met een verhaal, wijze lessen en extra tips. Zo adviseert de expert ook naar buiten te gaan met het vergrootglas om te zien wat je wel en niet kan zien met het magische vergrootglas.

De andere opdrachten

Kidiyo’s avonturenbox is voor kinderen vanaf 2 jaar. Wat ik leuk vind, is dat alle opdrachten geschikt zijn voor alle leeftijden. De opdrachten die ik deed met Laurie zijn ook leuk voor Vayèn, ook al is ze vier jaar ouder. Nog even kort de inhoud van de andere opdrachten. Er zitten vier ansichkaarten in de avonturenbox, die je zelf kunt beschrijven of inkleuren. Met de opdracht: ‘een schone zee voor Walter’, zoeken we buiten naar spullen waar we uiteindelijk een kunstwerk van kunnen maken. En met een ‘gezonde maaltijd voor Sjors’, maken we onze eigen Dadel Lollies. Dat recept bewaren we zeker, aangezien de dadelreepjes erg populair waren hier thuis.

Wat vonden we ervan?

Ik denk dat jullie wel doorhebben, dat ik erg enthousiast over de Kidiyo’s Avonturenbox ben. De box kost nu 12 euro en je krijgt zeker waar voor je geld. Kidyo doet ook erg zijn best om de offline- en de online-wereld met elkaar te verbinden. Dus toen Laurie ‘s middags uitgeknutseld en gespeeld was, heb ik de Kidiyo App gedownload. In de app ziet ze de karakters terug uit de box en kan ze online nog veel meer avonturen met hen beleven. Kidiyo’s Avonturenbox is betaalbaar, uitdagend en toch laagdrempelig zodat je het er makkelijk bij pakt om samen met je kids creatief te zijn en herinneringen te maken.

Meer boxen voor thuis? Ken je de Ontdekbox al?

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

10 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.