Het Beste Speelgoed van Nederland Informatief & Tips Overige Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Trends

Alles over de verkiezing ‘Het Béste Speelgoed van Nederland 2020’

Alles over de verkiezing ‘Het Béste Speelgoed van Nederland 2020’ 17 juni 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Verkiezing Het Beste Speelgoed van Nederland 2020

Ben je gek op de Speelgoed van het Jaar verkiezing? Dan hebben we goed nieuws! Dit jaar wordt er voor het eerst nog een verkiezing georganiseerd met in de hoofdrol: speelgoed! Want wat is nou eigenlijk ‘Het Béste Speelgoed van Nederland’? We zullen het weten bij de prijsuitreiking van deze verkiezing, maar nu eerst even terug naar het begin.

Het Béste Speelgoed van Nederland

'Het Béste Speelgoed van Nederland'

De verkiezing ‘Het Béste Speelgoed van Nederland’ is gestart met de livegang van de website www.hetbestespeelgoedvannederland.nl. Op de website lees je meer over het platform, de organisatie en de deelnemende speelgoedleveranciers. De aankomende tijd zal er regelmatig nieuwe informatie op de website te vinden zijn rondom de verkiezing.

De organisatie

De verkiezing wordt georganiseerd door Het Béste Speelgoed van Nederland in samenwerking met de krant Kidsweek. Daarnaast is er ook een samenwerking met het Spellenspektakel (de grootste spellenbeurs van Nederland) en Uitgeverij Babybladen (distributeur van o.a. Woezel en Pip en de Zwangerschapskoffer).

Waarom deze verkiezing?

Op onze website proberen wij jullie vaak te voorzien van informatie, maar vooral ook (cadeau)inspiratie op het gebied van speelgoed. Voor vrienden en familie van kinderen is het niet altijd even makkelijk om het juiste speelgoed aan te schaffen, er is immers zoveel!

Hoe werkt de ‘Het Béste Speelgoed van Nederland’ verkiezing?

Het platform ‘Het Béste Speelgoed van Nederland’ gaat helpen om een zo breed mogelijk advies te bieden welk speelgoed voor welk kind/leeftijdscategorie het beste is. Hierbij wordt er gelet op de leeftijd van kinderen, educatie, ontwikkeling, samenspelen, verantwoord spelen, veiligheid en beweging, maar natuurlijk ook op de factor plezier! Speelgoed kan genomineerd worden in de volgende leeftijdscategorieën:

  • Baby                          0-1 jaar
  • Peuter                        2-3 jaar
  • Kleuter                       4-6 jaar
  • Schoolkind                 7-9 jaar
  • Tiener                        10-15 jaar
  • Jong Volwassenen    16-18 jaar
  • Volwassenen             18+ jaar
Educatieve spellen - interactieve wereldbol van Tiptoi

De gebruiker kiest!

Wat uiteindelijk het beste speelgoed is wordt bepaald door de gebruiker. Het speelgoed dat wordt aangemeld voor deze verkiezing wordt eerst getest door kinderen, want wie weet er nou beter wat het beste speelgoed van Nederland is dan de kinderen zelf?! Uiteindelijk is het aan een vakjury, bestaande uit experts uit de speelgoedbranche, om de winnaars te kiezen.

De grote finaledag – 16 oktober 2020

Het bekendmaken van de winnaars van de verkiezing ‘Het Béste Speelgoed van Nederland’ vindt plaats op vrijdag 16 oktober 2020. Kinderen, speelgoedmakers en experts komen die dag bijeen. De vakjury bepaalt dan de uiteindelijke winnaars per categorie!

Meld jouw basisschool aan!

Maar voor het zover is moet er eerst getest worden! En hiervoor is de organisatie van de verkiezing ‘Het Béste Speelgoed van Nederland’ op zoek naar basisscholen die hierbij willen helpen. Uit elke provincie van Nederland wordt één basisschool. De leerlingen van de gekozen basisschool ontvangen een testformulier waarop bevindingen genoteerd kunnen worden. En het leukste, iedere school mag het pakket met 60 stuks creatief, educatief en constructief speelgoed houden! Je leest hier hoe je jouw basisschool kunt inschrijven!

Wij zijn heel erg benieuwd welk speelgoed er kans gaat maken op de titel ‘Het Béste Speelgoed van Nederland’, jullie ook?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.