Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Keer op Keer dobbelspel | Review

Keer op Keer dobbelspel | Review 20 december 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Keer op Keer - de inhoud

Ja hoor, het moment is daar! Ik ben ‘geinfluenced’, oftewel ik zag dit spel meerdere malen voorbij komen bij Bas Smit (de man van 😉 Nicolette van Dam). En aangezien wij fan zijn van dit soort dobbelspellen hebben wij het gekocht en natuurlijk voor jullie getest. We hebben het over het dobbelspel Keer op Keer van 999Games!

Keer op Keer van 999Games

Gekleurde vakjes en dobbelstenen, bij het spel Keer op Keer van 999Games draait het om dobbelen en kruisjes zetten. Wat maakt dit spel dan zo leuk? De slogan op de verpakking zegt namelijk ‘Het blijft nooit bij één spelletje!’.

Keer op Keer dobbelspel - 999Games

De inhoud

Voor dat we vertellen hoe het dobbelspel Keer op Keer werkt en waarom het zo leuk is even terug naar de inhoud. Dit dobbelspel zit in een compact doosje en is eenvoudig mee te nemen. Je hebt namelijk niet veel nodig: 6 dobbelstenen, 1 blok met scorebladen, 6 viltstiften en de spelregels.

Keer op Keer - de inhoud

Hoe werkt het dobbelspel Keer op Keer?

Je speelt Keer op Keer met 2 tot 6 spelers en elke speler ontvangt een scoreblad en een stift. De startspelers wordt gekozen en het is dobbelen maar! De startspeler gooit alle dobbelstenen, 3 zwarte met getallen en 3 witte met kleuren. Vervolgens kiest hij of zij 1 zwarte en 1 witte dobbelsteen en de gekozen combinatie, bijvoorbeeld geel 5, wordt aangekruist op het scoreblad. De overige spelers kiezen een combinatie uit de overige dobbelstenen en kruizen deze af.

Keer op Keer dobbelspel - 999Games

Is het echt zo simpel? Nee, natuurlijk niet! Je hebt je aan wat extra regels te houden. Zo mogen alle spelers tijdens de eerste 3 worden kiezen uit alle dobbelstenen, dus ze mogen ook voor dezelfde waarde gaan als de startspeler. Maar nog belangrijker, je mag niet zo maar een kruisje zetten waar je wil. Je start altijd met kruisjes zetten in kolom H, de startkolom. En vervolgens mag je alleen kruisjes zetten in vakjes die grenzen aan eerder gezette kruisjes. Ook mag je geen dobbelsteencombinaties gebruiken die groter zijn dan het aantal vakjes dat je wilt wegstrepen. Moet je nog 2 blauw vakjes, dan mag dit niet met de dobbelcombinatie blauw en 3.

Klinkt ingewikkeld? Welnee, dit heb je na één oefenpotje al helemaal onder de knie!

Wanneer win je het spel?

Maar wanneer win je het dobbelspel Keer op Keer dan? Of nog beter, hoe scoor je zoveel mogelijk punten? Op het scoreblad zie je allemaal kolommen, A t/m O. Zodra jij één kolom helemaal vol hebt staan met kruisjes scoor je punten. De eerste speler die een rij vol heeft scoort het bovenste getal, de andere spelers kunnen alleen nog het onderste getal verdienen aan punten. Ook voor het wegkruizen van alle vakjes van één kleur scoor je punten, wederom geldt de eerste speler pakt de meeste punten. Let wel op, heb je twee kleuren afgekruist dan eindigt het spel.

Keer op Keer scoreblad

Ook leuk om te lezen: Qwixx het dobbelspel

Maar er zijn nog meer punten te verdienen. Er zitten jokers in het spel, het vraagteken op de zwarte dobbelstenen en het zwarte kruis op de witte dobbelstenen. Deze jokers zorgen ervoor dat je zelf een getal of kleur mag kiezen, maar dit mag alleen als jij nog jokers hebt om te spelen. Deze staan onder op het scoreblad. Hoe minder jokers je gebruikt hoe meer punten je verdient. Maar naast jokers zijn er ook minpunten te verdienen. Op het scoreblad staan sterren, voor elke niet aangekruiste ster ontvang je minpunten, dus pas op!

Wat vinden wij van Keer op Keer?

Ik omschrijf Keer op keer als eenvoudig, maar heel uitdagend! De spelregels lijken misschien lastig, maar als je één keer hebt gespeeld snap je hoe het spel werkt. En dan wordt het meteen een heel tactisch spelletje. Want hoe zorg je dat je meer punten verdient dan je tegenstanders? Er is vooraf geen formule om te winnen, want ieder spelletje is weer anders doordat je met dobbelstenen gooit!

En soms is het niet altijd goed kijken welke dobbelstenen jij nodig hebt, maar let ook eens op de combinaties die jouw tegenstanders nodig hebben om punten te scoren, soms is even dwarsbomen net zo leuk! Anyway, wij zijn enthousiast. Het is een heerlijk spel! En toen ik na mijn eerste potje mijn score zag, was ik stiekem wel even trots 😉

Keer op Keer dobbelspel

Het enige nadeel zijn wat ons betreft de scoreblokken, want die raken natuurlijk een keer op. Aan de andere kant biedt dat nieuwe uitdagingen, want er zijn scoreblokken op verschillende niveaus verkrijgbaar. Zo koop je scoreblokken level 2,3 en 4 of voor de echte experts level 5, 6 en 7.

Hebben jullie het dobbelspel Keer op Keer al in huis?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.