Bouw en Constructie Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

KAPLA – Educatief constructiespeelgoed

KAPLA – Educatief constructiespeelgoed 27 februari 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Review Kapla

Het simpelste speelgoed is vaak het leukst, toch? Neem bijvoorbeeld het bouw- en constructiespeelgoed KAPLA. Simpele houten plankjes waarmee van alles kan worden gebouwd. KAPLA is bouwspeelgoed voor kinderen van elk ontwikkelingsniveau. De simpele plankjes zijn geschikt voor simpele maar ook zeker complexe bouwwerken.

Wat is KAPLA precies?

KAPLA, ook wel kabouterplankjes genoemd, zijn simpele grenenhouten plankjes van 11,2 bij 2,4 bij 0,8 cm. Hier in huis hebben wij de KAPLA blank doos met 200 plankjes. Dit bestaat uit een stevige doos, de plankjes en daarbij wordt ook nog een (klein) boekje met bouwvoorbeelden bij geleverd.

Review Kapla

Wat maakt dit constructiespeelgoed zo leuk?

Inspiratie & creativiteit
Een doos met 200 dezelfde plankjes, wat is daar nou leuk aan? Op het eerste gezicht zou je een doos met 200 plankjes saai kunnen noemen. Zonder inspiratie en creativiteit is dat het namelijk ook. Maar wanneer kinderen eenmaal gaan bouwen, belanden zij in een andere wereld.

Motoriek
Zo bouwde Jamie (5 jaar) o.a.een kasteel en een dierentuin, maar ook een gevangenis en een vliegtuig. Fenna (3 jaar) was druk bezig met het maken van een trein. Plankje voor plankje werd dit gebouwd, waarbij kinderen onbewust hun motoriek trainen.

Simpel & duurzaam
Dit simpele constructiespeelgoed verveelt niet snel. Jamie speelt er op school mee, maar kan er thuis ook uren mee bezig zijn. Dit speelgoed is ook nog eens gemaakt van duurzaam materiaal. De plankjes gaan bij normaal gebruik jaren mee en kunnen generaties lang worden gebruikt.

KAPLA boekjes en gekleurde plankjes

Hier in huis staat er dus een doos met 200 plankjes, maar er is een veel uitgebreider assortiment. Zo zijn er diverse gekleurde plankjes te koop waar onder rode, blauwe, gele, roze, zwarte en witte plankjes. En mocht je even geen inspiratie hebben dan zijn er de KAPLA boekjes voor beginners en gevorderden. Deze boekjes staan vol prachtige bouwwerken die door kinderen (of volwassenen) kunnen worden nagebouwd.

KAPLA review

Wat vinden de kinderen ervan?

Zo enthousiast als ouders over bepaald speelgoed kunnen zijn, belangrijker is natuurlijk de mening van de kinderen. Jamie en Fenna zijn in ieder geval enthousiast:

Ik vind KAPLA leuk. Je kan er van alles mee bouwen. – Fenna (3 jaar)

Met KAPLA kan je van alles bouwen. Ik leer steeds meer om te maken. Zal ik een schans maken? – Jamie (5 jaar)

Wat ons betreft is KAPLA echt een aanrader voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder, want zelfs voor ouders kan bouwen met dit constructiespeelgoed heel leuk zijn.

KAPLA Blank 200 Plankjes

€36,99
8.7

Prijs

8.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

9.0/10

Pros

  • Eindeloos speelplezier
  • Duurzaam

Cons

  • Minimaal KAPLA Blank 200 Plankjes om iets grootst te kunnen bouwen

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.