Buitenspeelgoed Trends

De moestuintjes komen er weer aan!

De moestuintjes komen er weer aan! 26 februari 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Moestuintjes Albert Heijn

Het is jullie de afgelopen jaren vast niet ontgaan, de moestuintjes actie van de Albert Heijn. Ook dit jaar kan er weer gespaard worden voor de moestuintjes. Van maandag 26 februari t/m zondag 11 maart ontvang je bij besteding van €15,- een moestuinpotje.

Welke moestuintjes kan je sparen?

Vorig jaar kon er worden gespaard voor maar liefst 20 moestuintjes. Dit jaar zijn het er maar vijf, de favorieten van de afgelopen jaren: cherrytomaat, radijs, wortel, komkommer en zonnebloem. Ook dit jaar zitten de moestuintjes in een biologisch afbreekbaar potje. Deze potjes zijn gevuld met zaadmatjes van oplosbaar papier en een tablet gemaakt van kokosgruis. Wanneer je deze tablet mengt met water ontstaat er potgrond waar de zaadjes in gezaaid kunnen worden.

Tips voor moestuintjes

De moestuintjes sparen is natuurlijk leuk en aardig, maar daadwerkelijk oogsten uit deze tuintjes is toch echt wat meer werk. Gelukkig helpt Albert Heijn ook dit jaar weer door de Moestuintjes-app beschikbaar te stellen en je kunt met vragen ook terecht op de Facebookpagina van de actie. Maar wij delen ook graag een aantal tips voor de moestuintjes met jullie, zodat we allemaal kunnen genieten van een geslaagde oogst.

  • Alle verschillende plantjes hebben een eigen kiem- en bloeitijd. Lees deze van te voren goed door, zodat je weet hoelang het duurt voordat je plantje tevoorschijn komt.
  • Verpot de plantjes als ze ongeveer 3 a 4 cm groot zijn. De biologisch afbreekbare potjes die je erbij krijgt zijn te klein om de plantjes verder in te kweken.
  • Met de voorspelde nachtvorst in het vooruitzicht doe je er verstandig aan om de potjes binnen te houden. Overdag zouden ze buiten kunnen, maar ‘s nachts niet.
  • Na ijsheilige (half mei) kunnen de plantjes voorgoed buiten staan.
  • Zorg ervoor dat kleine plantjes, kleiner dan 10 cm, voldoende worden beschermd. Deze plantjes kunnen niet tegen harde regen, wind en beestjes.
  • Weet je niet hoeveel water de plantjes nodig hebben? Druk dan even met je vinger op de aarde, de aarde dient vochtig te zijn maar er mag geen water aan je vinger blijven zitten als je op de aarde drukt. Ziet en voelt de aarde droog, geef de plantjes dan water. Let er wel op dat een plantje sneller dood gaat door te veel water dan door te weinig.

Tuinieren met kinderen

Zijn bij jullie de kinderen ook enthousiast en willen jullie snel aan de slag gaan? Maak het dan helemaal leuk door de kinderen te voorzien van kindertuingereedschap. Spelenderwijs leren kinderen over het algemeen het snelste en het beste!

Gaan jullie de moestuintjes van de Albert Heijn weer sparen?

Ook interessant: Voetbalplaatjes sparen bij Albert Heijn

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.