Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Juniper de zingende eenhoorn | Review

Juniper de zingende eenhoorn | Review 7 maart 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Juniper de zingende eenhoorn 4

Onlangs kregen wij het boek Juniper de zingende eenhoorn opgestuurd. Dit geestige verhaal draait om de eenhoorn Juniper die per ongeluk terecht komt in onze wereld. Spencer (8) heeft het gelezen en vandaag lees je zijn bevindingen!

Juniper de zingende eenhoorn

Juniper is een eenhoorn die fantastisch kan zingen. Althans dat vindt hij vooral zelf. In het Doolwoud waar hij woont belooft hij de medebewoners dan ook een schitterend optreden. Helaas zijn zij echter wat minder enthousiast en waarderen ze zijn optreden niet echt. Daarna verdwaalt hij en komt hij terecht in een doolhof waar hij per ongeluk terecht komt in de wereld van nu. Een zingende eenhoorn trekt natuurlijk nogal wat bekijks en Juniper neemt een duet op met Gaia. Hij wordt heel erg beroemd. Maar vinden mensen hem nou echt leuk of zien ze hem vooral als attractie? Dat is de strekking van het verhaal van Juniper de zingende eenhoorn.

Wat vindt Spencer van het boek?

Spencer is 8 maar leest goed voor zijn leeftijd. Dit boek wordt volgens mij aangeraden voor iets oudere kinderen, maar Spencer kon het prima lezen. Er zaten soms wat moeilijke woorden in, zoals bravoure, opengesperd of formidabel. Spencer vond het een erg grappig concept, een zingende eenhoorn maar vond hem ook vooral een beetje zielig, omdat hij werd uitgelachen. Ook moest hij soms gniffelen om de dingen die Juniper gebeuren. Zo krijgt hij als ster een eigen kleedkamer waar bij de paarse bloemen op eet die op tafel staan. “Dat is toch niet de bedoeling, mama!” Juniper de zingende eenhoorn is een mooi boek met een heel mooie boodschap. We gaan het boek zeker nog vaker lezen ook als Spencer iets ouder is en hij de boodschap nog beter begrijpt. Al met al zeker een aanrader!

Meer lezen? Lees hier onze review van Grimwoud – Het bont vliegt in het rond.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.